Područna škola Josipa Jedvaja, Vrbno

1808. godina smatra se početkom školstva u Vrbnu. Tada je počela s radom škola na čijem se mjestu danas nalazi nova sportska dvorana. Kasnije se nastava odvijala u zgradi Zadružnog doma koja dotrajala, neadekvatna za odvijanje nastave. Nastava se odvijala u dvije smjene jer su u Zadružnom domu bile uređene samo 4 učionice.
Nova Područna škola Josipa Jedvaja u Vrbnom otvorena je 30. ožujka 2005. godine, svega 8 mjeseci nakon početka izgradnje.
 
Izgradnju škole i sportske dvorane financiralo je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka kreditom Svjetske banke u iznosu od 10,5 milijuna kuna, a radove je za osam mjeseci izveo varaždinski Tehnobeton-Zagorje s kooperantima.
 
Osnovna škola Josipa Jedvaja, Vrbno danas broji 92 učenika, od čega 36 učenika nižih razreda i 56 učenika viših razreda. Učenici su raspoređeni u 8 razrednih odjela, a nastava se odvija u jednoj smjeni.
Škola se uspješno uključila u projekt ˝Mlijeko u školi˝ te stoga nudi učenicima 2 obroka dnevno- zajutrak, koji je mliječni obrok, te glavni obrok.
 
 
  
 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media