KUD CVETLINSKI ZVON

Kulturno – umjetničko društvo Cvetlinski zvon žitelje će cijelog cvetlinskog kraja i okolice u božićne blagdane uvesti koncertom koji sa svojim gostima priređuje u subotu, 17. prosinca, u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Cvetlinu.


U SUSRET BLAGDANIMA U organizaciji KUD-a Josipa Genca

Svi građani Bednje i okolice pozvani su na veliki Božićni koncert kojim će ih kulturno umjetnička društva, glazbeni sastavi i učenici našega kraja uvesti u radost božićnih blagdana. Koncert će se održati u društvenom domu u Bednji u nedjelju, 18. prosinca, s početkom u 16 sati.


OBAVIJEST POLICIJSKE UPRAVE VARAŽDINSKE

U petak, 9. prosinca, u vremenu od 8 do 14 sati na području Policijske uprave varaždinske policijski službenici će provoditi operativnu akciju „Pojas i mobitel“. Tom prilikom obuhvatit će se prekršaji usmjereni na nepropisnu uporabu mobitela za vrijeme vožnje od strane vozača svih vozila (uključujući i bicikle), prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i putnika u vozilima (uključujući i putnike na stražnjim sjedištima automobila) te prekršaje vezane uz pravilnost prijevoza djece vozilima.


ADVENT Kulturna manifestacija u organizaciji KUD-a Josip Jedvaja iz Vrbna

Brojne mještane Vrbna i susjednih sela, koji su se odazvali 3. koncertu „U susret adventu“, u sportskoj dvorani Područne osnovne škole u Vrbnu do suza su dirnule stare božićne pjesme i napjevi u izvođenju domaćih i gostujućih KUD-ova, a koje su ih podsjetile na nekadašnju pučku božićnu tradiciju.


IZLOŽBE

U Galeriji Muzejske ustanove Dvor Trakošćan otvorene su dvije zanimljive izložbe. Prva je izložba Vlaha Brangjolice „Kalamota – dalje od svjetlosti“, s fotografijama na kojima je autor zabilježio prizore nesvakidašnje ljepote otoka Koločepa. U istom prostoru otvorena je i izložba slika 60-ak likovnih umjetnika iz Makedonije, naslovljena „Korijeni, portici, portali, putovi i putokazi“.


SURADNJA Bednja na Večeri prijateljstva u Vidmu

Desetljećima duga prekogranična suradnja općina Bednje i Vidma, koja traje još od 60-tih godina prošloga stoljeća, u petak je, 25. studenog, potvrđena još jednom, ovoga puta - kulturnim događajem za pamćenje.


KLIZIŠTA Radi sanacije klizišta u Monterićima

Jedinstveni upravni odjel Općine Bednja je tvrtki Jedinstvo iz Krapine izdao suglasnost za izvođenje radova na sanaciji klizišta Monterići I, koje se nalazi na nerazvrstanoj cesti 1-038. S obzirom na opsežne radove, ta će dionica na dijelu od 700-og metra od spoja sa županijskom cestom za sav promet ostati zatvorena do 15. prosinca ove godine i to od 0 do 24 sata.
 


ŽUPANIJSKE STIPENDIJE

Na internetskim stranicama Varaždinske županije objavljeni su privremeni rezultati natječaja za dodjelu stipendija Varaždinske županije za školsku/akademsku godinu 2016./2017.
Žalbeni rok traje do 2. prosinca 2016. godine.
Privremene razultate natječaja možete pogledati na  http://www.varazdinska-zupanija.hr/javni-pozivi-i-natječaji/.
 


JAVNI POZIV

Na temelju  članka 39. st. 1 Zakona o proračunu (''Narodne novine'' br .87/08, 136/12 i 15/15) Općina Bednja poziva građanstvo na Javno savjetovanje glede Proračuna Općine Bednja za 2017. godinu i projekcijama Proračuna za 2018. i 2019. godinu.
Želja nam je upoznati javnost s odredbama prijedloga Proračuna Općine Bednja za 2017. godinu i projekcijama Proračuna za 2018. i 2019. godinu te mogućnost dostave primjedbi, prijedloga i komentara i prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih primjedbi, prijedloga i komentara. U Javnu raspravu možete se uključiti cjelovitim popunjavanjem obrasca za sudjelovanje u savjetovanju sa zainteresiranom javnošću (objavljen uz poziv na savjetovanje na Internet stranicama općine Bednja najkasnije do 02. prosinca 2016.godine
 


DVOR TRAKOŠĆAN

U Galeriji Muzejske ustanove Dvor Trakošćan u četvrtak se, 24. studenog, otvaraju dvije izložbe. Prva je izložba fotografija Vlaha Brangjolice „Kalamota – dalje od svjetlosti“, koju Dvor Trakošćan organizira u suradnji s Međunarodnim klubom prijatelja.


Stranica 10 od 135Prva   Prethodna   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media