ŽIDOROVO Počele manifestacije u povodu obilježavanja Dana općine Bednja

U nedjelju, 7. svibnja, u Bednji je proslavljen spomendan sv. Izidora, popularno Židorovo. Proslava je počela nastupom Limene glazbe DVD-a Bednje na Trgu sv. Marije, a središnje misno slavlje u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio je vlč. Karlo Šimek, uz asistenciju domaćeg župnika vlč. Nevena Blažona.SVJETSKA REKLAMA

U ponedjeljak, 8. svibnja, u prostorijama Muzejske ustanove Dvor Trakošćan održat će se promocija poštanske marke s motivom dvorca Trakošćan. Navedena poštanska marka izdana je u seriji EUROPA – dvorci (dvorac Trakošćan i Veliki Tabor), koja je na tržištu najprodavanija.


DAN OPĆINE BEDNJA

U Općini Bednja traju zadnje pripreme za svečanosti i manifestacije u povodu obilježavanja Dana općine, koji se tradicionalno slavi na Židorovo, odnosno na spomendan sv. Izidora. Proslava će početi u nedjelju, 7. svibnja, nastupom Limene glazbe na Trgu sv. Marije u Bednji, a središnje misno slavlje u župnoj će crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije početi u 11 sati. U skladu s dugom tradicijom, Židorovo u Bednji bit će popraćeno velikim proštenjem i pučkim veseljem uz bogatu ugostiteljsku i gastronomsku ponudu.


POZIV VATROGASNE ZAJEDNICE OPĆINE BEDNJA U povodu obilježavanja sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca

Vatrogasna zajednica Općine Bednja poziva sve članove dobrovoljnih vatrogasnih društva koja djeluju na bednjanskom području da se odazovu manifestacijama u povodu obilježavanja sv. Florijana, čiji se spomendan ujedno obilježava i kao Dan vatrogasaca.


PRVOSVIBNJSKI IZLET U TRAKOŠĆAN

Zahvaljujući lijepom vremenu, tradicionalna prvosvibanjska proslava u Trakošćanu koju je Turistička zajednica Općina Bednja – Trakošćan i ove godine promovirala pod nazivom Prvi svibanjski izlet, ove je godine u „biser Hrvatskoga zagorja“ privukla rekordan broj posjetitelja. Turistički radnici procjenjuju da ih je bilo desetak tisuća, najviše, dakako, iz cijele Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije, puno i sa zagrebačkog područja, ali i iz inozemstva, posebice iz Slovenije. Svi prilazi Trakošćanu bili su krcati parkiranim vozilima, a iz pravca Bednje parkirati se počelo već kod Pleši.


OBAVIJEST GRAĐANIMA Župan Predrag Štromar proglasio elementarnu nepogodu

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar  u petak je, 28. travnja, proglasio elementarnu nepogodu od mraza na području gradova Lepoglave i Novog Marofa te u općinama Bednja, Klenovnik, Cestica, Vinica, Petrijanec, Maruševec, Breznica, Veliki Bukovec i Mali Bukovec.


Prvi svibnja, Međunarodni praznik rada, svim građanima općine Bednja čestitaju načelnik Mirko Bistrović, zamjenik načelnika Mladen Poljak te vijećnici Općinskoga vijeća s predsjednikom Ivanom Breznim.


ŠPORTSKI KLUB UDVDR BEDNJA

Športski klub UDVDR-a Bednje poziva sve branitelje s područja općine Bednja da se u ponedjeljak, 1. svibnja, pridruže braniteljskim susretima u prirodi koji će se održati u sklopu proslave Međunarodnog praznika rada u Trakošćanu. Program će se odvijati od 9,30 sati, a predviđene su razne sportsko – rekreacijske aktivnosti oko trakošćanskog jezera  te podno dvorca.


DVORAC TRAKOŠĆAN Izložba u dvorskoj Galeriji

U četvrtak, 27. travnja, u Galeriji Muzejska ustanove Dvor Trakošćan otvorena je izložba naslovljena Izbor iz zbirke Pohižek. Izložen je veći broj djela iz privatne zbirke kolekcionara Stjepana Pohižeka iz Sesveta.


Stranica 2 od 135Prva   Prethodna   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Slijedeća   Posljednja   

 
 
 Prijava


Registracija
Zaboravljena lozinka ?

29.05.2017.  u 08  sati
16,4°C

Vidljivost: 
20 km
Smjer vjetra: 
SSW - jug-jugozapad
Jačina vjetra:  
1 - posve lagan povjetarac
Naoblaka: 
0/10
Pojave: 
Rosa
>> Trodnevna automatska prognoza prognostičkog modela "Aladin" za Bednju
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media