PČELARSKA UDRUGA ČMALICO Za članove Čmalice s područja Bednje i Lepoglave

Pčelarska udruga Čmalico iz Bednje u utorak, 25. travnja, organizira besplatnu podjelu medonosnih sadnica svim članovima ove udruge s područja općine Bednje i susjedne Lepoglave. Pčelarima će biti podijeljeno ukupno 1.000 sadnica i to 400 mladih stabalaca pitomog kestena, 500 komada medonosnog bagrema i 100 sadnica lipe.


PRAZNIK RADA Poziv Turističke zajednice Trakošćan – Općina Bednja

Turistička zajednica Trakošćan-Općina Bednja i ove godine organizira tradicionalnu manifestaciju Prvi svibanjski izlet u Trakošćanu. Odlučite li, dakle, provesti Praznik rada u „biseru Hrvatskoga zagorja“, organizatori vas obavještavaju da su za sve posjetitelje priredili bogat program s mnoštvom zabavnih i kulturnih sadržaja te raznim atrakcijama kojima će vam boravak u Trakošćanu ove godine učiniti posebno zanimljivim.


CVETLIN U subotu, 20. svibnja, u Lovačkom domu u Cvetlinu

U organizaciji KUD-a Cvetlinski zvon i pod pokroviteljstvom Općine Bednje, u subotu, 20. svibnja, u Lovačkom domu u Cvetlinu održat će se jubilarna, deseta po redu glazbena manifestacija Svibanjska noć.


USKRSNI PONEDJELJAK Blagdanska misa u kapeli Sveta tri kralja

I ove su se godine na Uskrsni ponedjeljak brojni hodočasnici i vjernici iz Bednje i cijeloga bednjanskoga i lepoglavskoga kraja, kao i izletnici, planinari iz cijele Varaždinske županije i pograničnih slovenskih naselja uputili na tradicionalni pohod na Ravnu goru.


Svim građanima Općine Bednja želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!
Neka ovaj najveći kršćanski blagdan u svima pobudi uskrsnu nadu, mir i ljubav. Želimo Vam da uskrsne blagdane provedete ugodno, u miru, osobnoj i obiteljskoj sreći i zadovoljstvu.
Načelnik Mirko Bistrović, zamjenik načelnika Mladen Poljak te vijećnici Općinskoga vijeća Bednje s predsjednikom Ivanom Breznim.
 


 


LAG SJEVEROZAPAD U petak savjetovanje za OPG-ove i udruge o EU potporama

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge s područja općine Bednja pozvani su da se u petak, 14. travnja, odazovu na tematsko savjetovanje i prezentaciju koju će u vijećnici Općine Bednja održati Emil Tkalec, predstavnik LAG-a Sjeverozapad.
 


OPĆINSKO VIJEĆE

Predsjednik Općinskog vijeća Bednje Ivan Brezni za utorak je, 18. travnja, sazvao posljednju sjednicu Vijeća u mandatu 2013. – 2017. godine. Na dnevnom redu je desetak točaka, a među njima i odluka o provedbi izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Bednje.


USKRS Općina Bednja i Grad Lepoglava pozivaju vjernike i izletnike na Ravnu goru

I ove godine svi su vjernici, hodočasnici, planinari iz cijele Varaždinske županije i pograničnih slovenskih naselja i izletnici iz Bednje i iz širega kraja pozvani da se na Uskrsni ponedjeljak upute na pohod na Ravnu goru, do kapelice Sveta tri kralja, u kojoj se tradicionalno toga dana održava misno slavlje. Misa će početi u 11 sati, a predvodit će je bednjanski župnik vlč. Neven Blažon.


KULTURA Na poziv Udruge Zagoraca Podravine

U organizaciji Udruge Zagoraca Podravine iz Koprivnice, u koprivničko dvorani Domoljub održana je treća po redu manifestacija „Zagorci svome gradu 2017.“, kojom domaćini njeguju stvaralaštvo, govor i običaje svojih predaka koji su nakon Drugog svjetskog rata u više migrantskih valova iz siromašnog Zagorja doselili u koprivnički kraj.


Stranica 3 od 135Prva   Prethodna   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media