POMOĆ NAJPOTREBITIJIMA U suradnji Općine Bednja i Gradskog društva Crvenog križa Ivanec

U suradnji Općine Bednja i Gradskog društva Crvenog križa Ivanec u ponedjeljak je, 13. ožujka, na području naše općine počela podjela humanitarnih paketa socijalno ugroženim kućanstvima i građanima.


MINISTARSTVO KULTURE Objavljeni rezultati Programa zaštite na pokretnim kulturni dobrima

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Bednji ima razloga za zadovoljstvo rezultatima natječaja čije je rezultate objavila Uprava za zaštitu kulturnih dobara Ministarstva kulture RH. Naime, čak tri njena projekta, kandidirana na Program zaštite pokretnih kulturnih dobara u 2017. godini, dobila su financijsku potporu.


DANI OKUSA VARAŽDINSKOG KRAJA

Turistička zajednica Bednja – Trakošćan uključuje se u projekt TZ Varaždinske županije, koja i ove godine organizira manifestaciju Dani okusa varaždinskoga kraja.


MODERNIZACIJA PROMETNICA Natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

Dobre vijesti iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, na čiji je natječaj objavljen u sklopu Programa ruralnog razvoja Općina Bednja kandidirala projekt modernizacije nerazvrstanih cesta vrijedan 1,14 milijuna kuna.


OPĆINA BEDNJA U tijeku su pripreme za početak vodoopskrbnih ulaganja

U suradnji Općine Bednja i Ivkom – Voda d.o.o. u tijeku su pripreme za početak realizacije triju vodoopskrbnih zahvata na rubnim, pograničnim općinskim područjima, gdje pojedina samačka i staračka kućanstva još nemaju vodovoda, a time ni redovite vodoopskrbe.


POZIV TURISTIČKIM GOSPODARSTVIMA Objavljen Javni poziv Ministarstva turizma

Ministarstvo turizma je dana 06.03.2017. godine objavilo Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“. Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Ministarstva turizma za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, unapređenje obiteljskog smještaja, održivi razvoj, razvoj posebnih oblika turizma te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz:


OBAVIJEST Od 1. ožujka

Općina Bednja zatvorila je dosadašnji žiro račun u Varaždinskoj, odnosno, J&T banci te od 1. ožujka 2017. godine posluje preko novog žiro računa u Zagrebačkoj banci d.d.
Sve uplate usmjerene prema Općini Bednja mogu se obaviti na IBAN:  HR57-2360000-1801200007.
 


DAN ŽENA

Sve žene s područja općine Bednja, zainteresirane za sudjelovanje na proslavi Dana žena koja će se u hotelu Trakošćan održati u subotu, 11. ožujka, pozvane su da se jave u općinsku uprave Bednje, gospođi Karmen Grobenski osobno ili na tel. 796-309 (042) ili 091 17 71 620.
U cilju pravodobnih organizacijskih priprema, sve žene koje se namjeravaju pridružiti proslavi i zabavnom programu, pozvane su da se očituju najkasnije do 5. ožujka.
Cijena aranžmana (večera, neograničeno piće, glazba) jest 130 kuna po osobi. Početak je u 19 sati.
 


OPĆINA BEDNJA

Općina Bednja obavlja intenzivne pripreme za prijavu dva kapitalna projekta na Mjeru 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu", objavljenog u sklopu EU fonda za ruralni razvoj.


FOŠNJIK NE BEDNJE Održane su tradicionalne fašničke povorke u Bednji i Vrbnu

I ove godine je u Bednji održan pravi narodni fašnik! Za tu se priliku maskiralo i veliko i malo, i mladi i oni malo stariji; navukli su na glave šešire, kape i vlasulje, lica prekrili maskama svake vrste, odjenuli najšarenije i najotkačenije kostime te uz mnogo larme i halabuke prošetali ulicama Bednje i udarili brigu na veselje.


Stranica 5 od 135Prva   Prethodna   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media