DEMOGRAFIJA

I u kalendarskoj 2016. godini u župama bednjanskoga kraja nastavljeni su negativni demografski trendovi, kakvi naše područje – ali ne samo naše, jer riječ je o nacionalnom trendu – prate već godinama. Potvrđuju to podaci o broju rođenih i umrlih, koji pokazuju da se stanovništvo našega kraja i dalje nastavlja smanjivati.


POŽAR Požar uništio obiteljsku kuću u Malom Gorencu

Jučer, 10. siječnja oko 22.20 sati, u Malom Gorencu je izbio požar na kući u vlasništvu 49-godišnjaka. Radi se o drvenoj kući pokrivenoj crijepom, koja je tom prilikom u potpunosti izgorjela. U požaru je zaprijetila opasnost da se vatra proširi i na gospodarsku zgradu.


Općina Bednja krenula je u izradu Programa ukupnog razvoja za razdoblje 2015.- 2020. kao temeljnog strateškog razvojnog dokumenta kojim se određuju smjernice budućeg razvoja ovog područja. Programom su definirani prioriteti, ciljevi i mjere kojim bi se omogućio kontinuiran i održiv razvoj svih djelatnosti. Program ukupnog razvoja također će biti podloga za nominiranje projekata Općine, privatnih poduzetnika, OPG-ova i drugih subjekata za EU izvore financiranja.


RAVNA GORA U povodu blagdana Sveta tri kralja

Velik broj planinara i izletnika, ponajviše iz cijelog bednjanskog, lepoglavskog i okolnog kraja, kojima su se pridružili i planinari iz Varaždina, u petak su, 6. siječnja, blagdan Bogojavljenja proslavili na Ravnoj gori. Okupilo ih se oko 150, a posjet bi sigurno bio veći da mnoge namjernike u dolasku nisu pokolebale iznimno niske temperature s ledenim vjetrom koji je „brijao“, što je dio tradicionalnih izletnika odvratilo od planiranog izleta na Ravnu goru.


OPĆINSKO VIJEĆE BEDNJA

Općinsko vijeće Općine Bednja na svojoj je 30. sjednici održanoj 20. prosinca, prihvatilo proračun za 2017. godinu u iznosu od 10.269.000,00 kuna. U cjelokupnom iznosu proračuna na porezne prihode otpada samo 2.700.000,00 kuna.


UDRUGA UMIROVLJENIKA Novogodišnje druženje u hotelu Trakošćan

Stotinu i dvadeset članova Udruge umirovljenika Bednja kojima su se pridružili gosti – njihovi kolege iz Slovenije, u četvrtak je, 29. prosinca, druženjem u hotelu Trakošćan obilježilo završetak još jedne kalendarske godine.


BLAGDAN BOGOJAVLJENJA Misa u kapeli Sveta tri kralja na Ravnoj gori

Bednjanski župnik vlč. Neven Blažon u petak će, na blagdan Sveta tri kralja, tradicionalno služiti misu u istoimenoj kapeli na Ravnoj gori. Kao što je poznato, o tom danu na Ravnu goru hodočaste brojni vjernici iz bednjanskoga kraja i okolice, a misi se u velikom broju pridružuju planinari, posebice iz Varaždina te brojni izletnici iz šire okolice i Slovenije koji toga dana rado dolaze na planinu i prisustvuju misnom slavlju.


Poštovani građani općine Bednja, cijenjeni suradnici i poslovni partneri,
sretna Vam Nova 2017. godina! Želimo vam da Vam bude uspješna i zdrava te da Novo ljeto bude ujedno novi početak za ostvarenje Vaših planova i želja.
Vaši – načelnik Mirko Bistrović, zamjenik načelnika Mladen Poljak te predsjednik Općinskog vijeća Ivan Brezni.


MINISTARSTVO KULTURE

Ministarstvo kulture RH objavilo je rezultate Javnog poziva za financiranje programa i projekata u kulturi za 2017. godinu. Od kulturno – umjetničkih društava koja djeluju na području općine Bednja, financijska potpora u segmentu kulturno – umjetničkog amaterizma odobrena je samo KUD-u Cvetlinski zvon.


SOCIJALNA SKRB

Centar za socijalnu skrb u Ivancu u suradnji je s Općinom Bednja i Udrugom umirovljenika donio veselje jednoj obitelji u Rinkovcu koja živi u teškim socijalnim i materijalnim prilikama. Kako bi im ove hladne dane učinio toplijim, Centar im je donirao novi štednjak. Donacija je stigla u zadnji čas, jer stara peć bila je na „izdisaju“ i prijetilo je da dvoje ljudi – majka i sin – blagdanske dane provedu na hladnom.


Stranica 8 od 135Prva   Prethodna   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media