UZ 22. OŽUJKA, SVJETSKI DAN VODA

U povodu obilježavanja 22. ožujka, Svjetskog dana voda, učenici prvih i trećih razreda osnovnih škola Franje Serta iz Bednje i Josipa Jedvaja u Vrbnu posjetili su Etnosredinu Podsečki u Rinkovcu. 


IZLOŽBA U Galeriji Dvora Trakošćan

U organizaciji Muzejske ustanove Dvor Trakošćan i Međunarodnog kluba prijatelja, u Galeriji dvora otvorena je izložba Lentikulari Zorana Gashija. Riječ je o izložbi slika nastalih specifičnom tehnikom – optičkim postupkom i kombinacijom dviju i više makulatura koje od posjetitelja zahtijevaju kretanje. Riječ je, zapravo, o optičkom elementu koji omogućuje da slike iz različitih kutova promatranja rezultiraju različitim pogledima te pritom stvaraju iluziju pokreta i treće dimenzije.


NA HUMU U baroknoj kapeli na Humu

U povodu blagdana sv. Josipa, u nedjelju je, 19. ožujka, bednjanski župnik vlč. Neven Blažon služio misi u kapelici sv. Josipa na Humu. Ranoproljetno vrijeme na otvoreno je izmamilo velik broj vjernika i hodočasnika, od kojih su se mnogi popeli pješice na Hum.


KULTURNA PROMOCIJA

Pet kajkavskih županija i Grad Zagreb u nedjelju su, 19. ožujka, na sajmu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu uspješno predstavili svoje turističke, gospodarske i kulturne posebnosti i zanimljivosti. Riječ je o turističko-gospodarskom i kulturnom projektu kojeg su, pod nazivom Kajkavci u Lisinskom, u suradnji s Radio Kajem organizirale Varaždinska, Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.


NATJEČAJ Obavijest braniteljskih udrugama

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, raspisala je natječaj za dodjelu institucionalnih podrški udrugama iz Domovinskog rata.


PRVA POMOĆ Na 15. gradskom natjecanju ekipa prve pomoći mladeži Hrvatskog Crvenog križa

Ekipa Osnovne škole Franje Serta u Bednji osvojila je treće mjesto na 15. gradskom natjecanju ekipa prve pomoći Hrvatskoga Crvenoga križa koje je održano u subotu, 11. ožujka, u Osnovnoj školi grofa Janka Draškovića u Klenovniku. Na natjecanju je sudjelovalo osam ekipa prve pomoći iz kategorije pomlatka (osnovne škole) i dvije srednjoškolske ekipe.


POMOĆ NAJPOTREBITIJIMA U suradnji Općine Bednja i Gradskog društva Crvenog križa Ivanec

U suradnji Općine Bednja i Gradskog društva Crvenog križa Ivanec u ponedjeljak je, 13. ožujka, na području naše općine počela podjela humanitarnih paketa socijalno ugroženim kućanstvima i građanima.


MINISTARSTVO KULTURE Objavljeni rezultati Programa zaštite na pokretnim kulturni dobrima

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Bednji ima razloga za zadovoljstvo rezultatima natječaja čije je rezultate objavila Uprava za zaštitu kulturnih dobara Ministarstva kulture RH. Naime, čak tri njena projekta, kandidirana na Program zaštite pokretnih kulturnih dobara u 2017. godini, dobila su financijsku potporu.


DANI OKUSA VARAŽDINSKOG KRAJA

Turistička zajednica Bednja – Trakošćan uključuje se u projekt TZ Varaždinske županije, koja i ove godine organizira manifestaciju Dani okusa varaždinskoga kraja.


MODERNIZACIJA PROMETNICA Natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

Dobre vijesti iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, na čiji je natječaj objavljen u sklopu Programa ruralnog razvoja Općina Bednja kandidirala projekt modernizacije nerazvrstanih cesta vrijedan 1,14 milijuna kuna.


Stranica 1 od 135Prva   Prethodna   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Slijedeća   Posljednja   

 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media