OPĆINA BEDNJA
Pripreme za prijavu dva projekta na EU fond za ruralni razvoj

Općina Bednja obavlja intenzivne pripreme za prijavu dva kapitalna projekta na Mjeru 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu", objavljenog u sklopu EU fonda za ruralni razvoj. Riječ je o natječaju kojeg je 24. veljače objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a na koji se mogu prijaviti i jedinice lokalne samouprave te za svoj projekt povući novčane potpore iz raspoloživih sredstava koje ukupno iznose 50 milijuna eura.

Po riječima načelnika Mirka Bistrovića, Općina Bednja na taj će natječaj prijaviti dva projekta – gradnju i uređenje dječjeg vrtića u Bednji te gradnju vatrogasnog doma u Vrbnu. S obzirom na to da je sastavni dio natječajne dokumentacije i odluka kojom predstavničko tijelo daje suglasnost za provedbu ulaganja, donošenje takve odluke ubrzo će se naći pred vijećnicima Općinskog vijeća Bednje, to više što se zahtjevi za potporu Agronetu mogu početi podnositi od 18. travnja.

U vezi već kandidiranih projekata, dobra je vijest da je nastavak projekta D parka, koji Općina Bednja provodi u suradnji s partnerima i koji je kandidiran na Interreg, prošao prvu fazu provjere.
 

28.02.2017.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media