NATJEČAJ Obavijest braniteljskih udrugama
Natječaj za dodjelu podrški udrugama iz Domovinskog rata

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, raspisala je natječaj za dodjelu institucionalnih podrški udrugama iz Domovinskog rata.
Institucionalne podrške su namijenjene udrugama iz Domovinskog rata koje djeluju na razini Republike Hrvatske te kojima se aktivnosti sufinanciraju i/ili podržavaju od strane institucija državne uprave, drugih državnih tijela ili jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Institucionalna podrška dodjeljuje se u 3 kategorije kroz 3 zasebna podnatječaja koji odgovaraju propisanim kategorijama institucionalne podrške.
Cilj natječaja jest podići razinu održivosti udruga iz Domovinskog rata (udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i udruge stradalnika iz Domovinskog rata (hrvatskih branitelja s invaliditetom, hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata, članova obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, članova obitelji umrlih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, osoba koje su preživjele seksualno nasilje u Domovinskom ratu, hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata oboljelih od PTSP-a, civilnih stradalnika iz Domovinskog rata), (u daljnjem tekstu: udruge iz Domovinskog rata) koje djeluju na razini Republike Hrvatske kroz sustavnu financijsku i stručnu podršku stabilizaciji i daljnjem organizacijskom i programskom razvoju udruge.
Udruga može zatražiti institucionalnu podršku na razdoblje od najviše 3 (tri) godine s time da Nacionalna zaklada s udrugama kojima je odobrena podrška zaključuje ugovore o financiranju institucionalne podrške svake godine nakon vrednovanja prethodnog razdoblja. Odobrenu institucionalnu podršku moguće je koristiti od 1. srpnja 2017. godine odnosno od datuma potpisivanja ugovora o financiranju.
Institucionalna podrška dodjeljuje se u 3 (tri) kategorije:
1. kategorija – podrška do 400.000,00 kn
2. kategorija – podrška do 200.000,00 kn
3. kategorija – podrška do 50.000,00 kn
Svaka kategorija sadrži posebne uvjete prijave, koji su pobliže pojašnjeni na web adresama niže u tekstu.
Natječaj je raspisan 8. ožujka 2017. godine s rokom za prijavu zaključno sa 6. travnja 2017. godine.
Poveznica na Ministarstvo branitelja:
https://branitelji.gov.hr/vijesti/raspisan-natjecaj-za-dodjelu-institucionalnih-podrski-udrugama-iz-domovinskog-rata/1613
Poveznica na Nacionalnu zakladu za razvoj civilnog društva:
http://zaklada.civilnodrustvo.hr/category/102/subcategory/126/3952  
 

15.03.2017.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media