KULTURNA PROMOCIJA
KUD Josipa Genca na manifestaciji Kajkavci u Lisinskom

Pet kajkavskih županija i Grad Zagreb u nedjelju su, 19. ožujka, na sajmu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu uspješno predstavili svoje turističke, gospodarske i kulturne posebnosti i zanimljivosti. Riječ je o turističko-gospodarskom i kulturnom projektu kojeg su, pod nazivom Kajkavci u Lisinskom, u suradnji s Radio Kajem organizirale Varaždinska, Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Na sajmu su sudjelovala obiteljska poljoprivredna gospodarstva i seoska domaćinstva sa svojim proizvodima, a ponudu su predstavile i turističke zajednice, zagorska termalna kupališta i specijalne bolnice za rehabilitaciju, OPG-ovi i ugostiteljski objekti i dr.

Posjetitelje su dočekivale povijesne postrojbe, a u programu u atriju dvorane nastupila su i pojedina kulturno-umjetnička društva. Među njima je bio i KUD Josipa Genca iz Bednje, čijih je 35 članova izvelo treći čin poznate Bednjanske svadbe. Priredba na izvornom bednjanskom govoru odlično je primljena i bila je među najposjećenijima na sajmu.

Put u Zagreb i troškove autobusnog prijevoza KUD-u Josipa Genca pokrila je Varaždinska županija.
Događaj je završio dvosatnim koncertom najpopularnijih kajkavskih skladbi nastalih u proteklih 50 godina na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini i na festivalu Radija Kaj Pjesma i tambura.
 

20.03.2017.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media