IZLOŽBA U Galeriji Dvora Trakošćan
Izložba Lentikulari Zorana Gashija

U organizaciji Muzejske ustanove Dvor Trakošćan i Međunarodnog kluba prijatelja, u Galeriji dvora otvorena je izložba Lentikulari Zorana Gashija.
Riječ je o izložbi slika nastalih specifičnom tehnikom – optičkim postupkom i kombinacijom dviju i više makulatura koje od posjetitelja zahtijevaju kretanje. Riječ je, zapravo, o optičkom elementu koji omogućuje da slike iz različitih kutova promatranja rezultiraju različitim pogledima te pritom stvaraju iluziju pokreta i treće dimenzije.
Zoran Gashi novosadski je umjetnik, rođen u Skopju 1952. godine, pisac proznih tekstova, pjesnik i slikar. Studirao je orijentalnu filologiju, jugoslavensku književnost, a diplomirao je teologiju. Završio je specijalističke studije iz područja komparatistike, poslovne etike, ljudskih prava, medija i multikulturalnosti na HCIT (Humanitarni centar za integraciju i toleranciju). Bio je urednik dramskog programa Radija Novi Sad (Scena 13) i izdavačke djelatnosti Centra za multikulturalnost i likovni urednik u izdavačkoj kući Agape. Autor je više knjiga poezije, drama i eseja. Napisao je roman "Kameo".
Drame su mu izvođene u Novom Sadu, Skopju, Mariboru, Sarajevu, Bitoli, Prištini, Stockholmu i Trstu. Slikarstvom se počeo baviti sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća djelujući pod 14 pseudonima. Njegovi radovi nalaze se u privatnim kolekcijama Belgije, Nizozemske, SAD-a, Italije, Njemačke, Francuske, Danske i Švedske.
Izložba se u Trakošćanu može razgledati do 16. travnja.

 

22.03.2017.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media