UZ 22. OŽUJKA, SVJETSKI DAN VODA
Učenici iz Bednje i Vrbna na etnoimanju J. Podsečkog

U povodu obilježavanja 22. ožujka, Svjetskog dana voda, učenici prvih i trećih razreda osnovnih škola Franje Serta iz Bednje i Josipa Jedvaja u Vrbnu posjetili su Etnosredinu Podsečki u Rinkovcu. 
Na živopisnom imanju smještenom pokraj rijeke Bednje svoje male goste dočekao je vlasnik Josip Podsečki te im pokazao mnoge zanimljivosti koje ono krije, od originalno uređene etno sobe do raznog alata, suđa, razne opreme i predmeta koje je nekad svako zagorsko kućanstvo koristilo u svakodnevnom životu.
Usto, Podsečki ih je upoznao i s biljnim svijetom i životinjama koje ovdje obitavaju, uz naglasak na simpatičnu priču o dabrovima koji nedaleko od etnoimanja imaju svoje stanište. Etnosredina Podsečki već je godinama redovita destinacija školskih i vrtićkih skupina, koje ovdje dolaze kako bi razgledale zbirku etnoloških predmeta iz zavičajne zbirke i provele par zabavnih sati u očuvanoj prirodnoj sredini.
Podsečki pak ističe da ovakve programe provodi (i) u sklopu programa Dolinom Bednje, u koje je uključena bednjanska Udruga umirovljenika sa srodnim udrugama. Nova grupa radoznalih malih posjetitelja, ovoga puta iz Zagreba, svoj je dolazak na etnoimanje najavila u svibnju.
 

24.03.2017.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media