OPĆINSKO VIJEĆE BEDNJA Za prijavu na Mjeru 7.4.1. EU fonda za ruralni razvoj
Suglasnost projektima dječjeg vrtića i vatrogasnog doma

Vijećnici Općine Bednja na svojoj su sjednici održanoj u srijedu, 29. ožujka, jednoglasno donijeli suglasnosti o provedbi ulaganja u dva projekta koji će se kandidirati na Mjeru 7.4.1. EU fonda za ruralni razvoj.
Riječ je o projektu rekonstrukcije i prenamjene zgrade stare osnovne škole u dječji vrtić, koji će na natječaj kandidirati Općina Bednja, te o projektu izgradnje novog vatrogasnog doma u Vrbnu, kojeg će na natječaj kandidirati DVD Vrbno.
Naime, izdavanje suglasnosti predstavničkog tijela preduvjet je da se projekti uopće mogu kandidirati na natječaje i obavezni su dio zahtjeva za potporu.
Što se vrtića tiče, riječ je o projektu čija je ukupna planirana vrijednost 5,24 milijuna kuna. Namjera je da se, sanacijom stare škole i adaptacijom u vrtićki prostor, stvori adekvatna infrastruktura za djecu predškolske dobi te da se time ujedno omogući nova temeljna usluga stanovništvu koja će direktno doprinijeti razvitku ruralne sredine i dostizanju općih ciljeva Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020.
Kad je riječ o vatrogasnom domu u Vrbnu, ukupna vrijednost ovoga projekta je 5,16 milijuna kuna.  Uz izgradnju nove društvene infrastrukture u naselju, koja bi bila u službi građevine za javne namjene, novi vatrogasni dom bi koristilo i pet mjesnih udruga civilnog društva za održavanje svojih aktivnosti.
Općinski vijećnici u daljnjem su tijeku sjednice donijeli i Odluku o dodjeli javnih priznanja Općine Bednja za 2017. godinu, koja će zaslužnima biti uručena na svečanoj sjednici u svibnju.
Također, razmotrili su i usvojili izvješća o radu Turističke zajednice Trakošćan – Općina Bednja te o radu Projektnog razvojnog ureda Lepoglava (čiji rad sufinancira i Općina Bednja) za 2016. godinu.
 

31.03.2017.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media