PČELARSTVO Objavljen Pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa 2017. - 2019.
Namjeravate podnijeti zahtjev za potporu? Prekontrolirajte stanje za APPRRR!

Podsjećamo potencijalne korisnike i zainteresiranu javnost da je u Narodnim novinama broj 20/2017. od 08. ožujka 2017. godine objavljen Pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. do 2019. godine.

Korisnici koji imaju pravo na korištenje sredstava mjera Nacionalnog pčelarskog programa su fizičke ili pravne osobe, upisane u Evidenciju pčelara i pčelinjaka te Registar zajedničke organizacije tržišta. Iznimno, pravne osobe koje imaju pravo na korištenje mjera Nacionalnog pčelarskog programa, a nisu upisane u Evidenciju pčelara i pčelinjaka te Registar zajedničke organizacije tržišta su: udruge pčelara, županijski pčelarski savezi, Hrvatski pčelarski savez te znanstveno-istraživačke institucije.     

Mjere Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. do 2019. godine čija je provedba obuhvaćena Pravilnikom su:

1. Tehnička pomoć pčelarima i organizacijama pčelara
2. Suzbijanje štetnika i bolesti pčela, naročito varooze
3. Racionalizacija troškova selećeg pčelarenja
4. Mjere za potporu laboratorija za analizu pčelinjih proizvoda s ciljem potpore pčelarima da svoje proizvode plasiraju na tržište i povećaju njihovu vrijednost
5. Obnavljanje pčelinjeg fonda
6.Suradnja sa specijaliziranim tijelima za provedbu programa primijenjenih istraživanja u području pčelarstva i pčelarskih proizvoda
7. Praćenje tržišta
8. Poboljšanje kvalitete proizvoda s ciljem iskorištavanja potencijala proizvoda na tržištu.  


Pravilnik i obrasce za podnošenje prijave, zahtjeva za isplatu potpore te sve ostale potrebne informacije možete preuzeti na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u izborniku Tržišna potpora-Pčelarstvo. Pri podnošenju zahtjeva koristite obrasce objavljene na stranici Agencije za plaćanja:
http://www.apprrr.hr/pcelarstvo-1038.aspx jer obrasci objavljeni u Narodnim novinama zbog načina objave nisu iskoristivi.

Svi pčelari koji namjeravaju podnijeti zahtjev za potporu u 2017. godini pozvani su da prekontroliraju stanje koje su dostavili u APPRRR te ukoliko imaju primjedbi na broj upisanih košnica da se zbog eventualnih ispravaka jave u Hrvatski pčelarski savez (HPS)te zatim povratno izvijeste o izvršenom ispravku.

U nastavku su navedeni rokovi za dostavu zahtjeva u pčelarstvu:

 

 

Mjera

 

 

Rok za dostavu zahtjeva

 

 

Suzbijanje varooze

20.4.2017.

Tehnička pomoć pčelarima

20.4.2017.

Racionalizacija troškova selećeg pčelarstva

20.4.2017.

Kontrola kvalitete meda

15.7.2017.

05.04.2017.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media