USKRSNI PONEDJELJAK Blagdanska misa u kapeli Sveta tri kralja
Brojni vjernici, hodočasnici i izletnici na Ravnoj gori

I ove su se godine na Uskrsni ponedjeljak brojni hodočasnici i vjernici iz Bednje i cijeloga bednjanskoga i lepoglavskoga kraja, kao i izletnici, planinari iz cijele Varaždinske županije i pograničnih slovenskih naselja uputili na tradicionalni pohod na Ravnu goru.
Odredište hodočasnika bila je kapelica Sveta tri kralja, u kojoj se tradicionalno održavaju vjerska slavlja na Uskrsni ponedjeljak.
Za tu priliku i ove je godine, u skladu s višegodišnjim običajem, na Ravnu goru s grupom hodočasnika dopješačio bednjanski župnik vlč. Neven Blažon, koji je predvodio vjerničku procesiju iz Bednje. On je potom u kapelici predvodio misu te vjernicima uputio prigodne vjerske poruke i čestitao im Uskrs.
Brojne posjetitelje nakon mise dočekao je topli obrok kojim su ih počastili predstavnici općine Bednje i Grada Lepoglave. Podijeljeno je oko 300 litara graha (koji su i ove godine pripremili članovi DVD-a Bednje), a podjelu ni ovoga puta nije propustio domaćin Mirko Bistrović s kolegama iz susjedne Lepoglave – gradonačelnikom Marijanom Škvarićem i dogradonačelnikom Hrvojem Kovačem.
Misom u staroj kapelici, hodočašćem i čašćenjem izletnika tako je ponovno produljen običaj lijepog blagdanskog okupljanja na Ravnoj gori.
 

18.04.2017.

   

Samo registrirani korisnici mogu komentirati. Registrirati se možete ovdje: Registrirajte se. Ako ste već registrirani korisnik prijaviti se možete ovdje: Prijava.


 
© 2009. Opcina Bednja. Sva prava pridrzana. Oblikovanje: Bambi Bold   Razvoj i programiranje: X-media