Autumn in my homeland - Jesen u mom zavičaju

Objavljeno 09.10.2017.

S početkom jeseni započeo je i međunarodni e-Twinning projekt u koji su se uključili svi razredni odjeli od prvog do četvrtog razreda matične i područne škole.

Projekt Autumn in my homeland nastao je kao rezultat Multilateralnog seminara u Šibeniku na kojem je uz 100-tinjak sudionika iz cijele Europe sudjelovala i učiteljica Đurđica Krtanjek.

Na seminaru je razrađena ideja projekta, pronađeni projektni partneri i otvoren projekt na e-Twinningu te je ponuđeno da se uključe svi zainteresirani u našoj školi.

Škole partneri, uz našu školu, u projektu su: MARIA REINA ESKOLA, Donostia - San Sebastian Španjolska, OSNOVNA ŠOLA MLADIKA, Ptuj Slovenija, Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Mihovljan, Mihovljan Hrvatska.

Krovna tema seminara bila je Učenje na otvorenom pa je to tematika i našeg projekta Jesen u mom zavičaju.

Ciljne aktivnosti bit će promatranje i bilježenje fotografiranjem te snimanjem videa uočenih promjena u jesen, dijeljenje zapisa u obliku slikovnog rječnika u kojem će se pojmovi prevoditi na 7 jezika škola sudionica – engleski, njemački, francuski, hrvatski, slovenski, španjolski i baskijski.

Na taj način će nastati e-book rječnik pojmova povezanih s jeseni. Sudionici iz naše škole su učenici 1. do 4. razreda, razredne učiteljice Željka Vresk, Danijela Marković, Dragica Blažoti, Đurđica Krtanjek, Danica Huhoja, Jadranka Hrg, Stanislava Cerovčec i učiteljice stranih jezika Anita Mravlinčić, Valerija Klarić i Biljana Sušec.

Videom u prilogu predstavili smo svoju školu i mjesto ostalim sudionicima projekta.

Piše: Đurđica Krtanjek