BEDNJA - PAMETNA OPĆINA Od danas u uporabi aplikacija eInfoModul – aktivirajte je i vi!

Objavljeno 11.10.2019.

Općina Bednja među prvim je općinama naše regije odlučila krenuti u korak s modernom tehnologijom te u sklopu projekta Pametne općine svim građanima približiti razne servisne, turističke, destinacijske, poslovne i druge informacije.

Tako od danas svim žiteljima naše općine, a jednako tako i turistima te svim ostalim posjetiteljima koje put nanese u naš kraj, a koji požele dobiti detaljnije informacije vezane uz područje na kome se nalaze, na raspolaganju stoji nova aplikacija, eInfoModul, s kojom dobivate mnoštvo informacija o brojnim lokalitetima na cijelom općinskom području.

- Riječ je o komunikacijskom modulu, najnovijem softverskom proizvodu tvrtke Dasosoft iz Lepoglave, koji je Općina Bednja u suradnji s Turističkom zajednicom Trakošćan – Općina Bednja otkupila od ove tvrtke te ga prva u regiji implementirala na način da se aplikacijom, koja je vrlo jednostavna za korištenje, od danas mogu služiti svi zainteresirani – poručuje načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Njome se općina Bednja pridružila još uvijek malobrojnoj obitelji tzv. smart (pametnih) općina u Hrvatskoj koje su svojim građanima omogućile suvremeno informiranje, usklađeno sa suvremenim svjetskim digitalnim trendovima 21. stoljeća.

Ono što je pogotovo važno u kontekstu činjenice da su Trakošćan i Bednja proteklih dana uvršteni u finaliste izbora za najuspješniju destinaciju ruralnog turizma u Hrvatskoj jest i to da je općina Bednja ovime ujedno svima zainteresiranima za dolazak u naš kraj otvorila i mogućnost novog, suvremenog pristupa vlastitim turističkim potencijalima, resursima, destinacijama i atrakcijama.

No, aplikacija se može koristiti i za razne druge namjene i to na način da putem tzv. markera (oznaka) koji su postavljeni na svim važnijim lokacijama (npr. kod klasičnih oglasnih tabli, na putokazima, u kompleksu dvorca i hotela Trakošćan, kod crkava i kapela, na Ravnoj gori, na OPG-ovima, čak i na spomen obilježjima poginulim braniteljima itd.) u svakom trenutku posjetitelju daju informacije o objektima ili lokalitetima na kojima se nalazi.

Na primjer, kad aplikacija odčita marker na ulazu u kompleks Dvora Trakošćan, posjetitelj  automatski dobiva sve informacije o dvorcu – o radnom vremenu, cijeni ulaznica, kontaktima itd. Također, može skinuti i brošure, pogledati video i druge zanimljive sadržaje te pritom odabrati jezik na kojem će dobivati informacije.

Kad je, primjerice, riječ o jezeru Trakošćan, aplikacija posjetitelju nudi informacije o samom jezeru, mogućnosti ribolova, cijeni dnevne i godišnje karte, o režimu ribolova itd.

U priloženom videu možete saznati kako pokrenuti aplikaciju i kakve vam mogućnosti pruža da se u najkraćem vremenu, bez lutanja, telefoniranja ili surfanja Internetom, točno, brzo i pouzdano informirate o lokaciji na kojoj se nalazite.

Pritom valja istaknuti da je aplikacija je rađena tako da bude što je moguće jednostavnija za korištenje, na način da se skeniranjem kamerom mobilnog uređaja vrši interakcija između sustava i korisnika.

Pri tom se aplikacija ne mora instalirati na mobilni uređaj već joj se pristupa upisivanjem adrese u web preglednik.

Uživajte i dobro došli u krug korisnika smart informiranja u općini Bednja!