Bednjanski umirovljenici na martinjskom izletu u Svetom Martinu na Muri

Objavljeno 14.11.2017.

Slijedom dugogodišnje prakse sudjelovanja na društvenim izletima, pedesetak članova Udruge umirovljenika Bednja prošlog je vikenda boravilo na veselom izletu u Međimurju.

Nakon kupanja i opuštanja u termama u Svetom Martinu na Muri, umirovljenici su druženje nastavili ručkom u jednoj restauraciji u kojoj je za njih bio priređen i program martinjskog krštenja mošta.

Veselom društvu bilo je zanimljivo vidjeti i čuti kakvim vinskim molitvama i spelancijama sv. Martina dočekuju Međimurci, pri čemu su zaključili da neke velike razlike i nema pa su se i sami uključili u ceremoniju.

,Domaćim meštrima pridružio se i predsjednik Udruge Josip Podsečki pa je tako čin krštenja mošta dobio i bednjanski „štih“.

Nakon službene ceremonije, veselje je nastavljeno uz glazbu i ples. Martinjskim izletom bednjanski su umirovljenici kraju primaknuli svoju godišnju sezonu društvenih izleta.

Očekuje ih još jedno veliko druženje, a to će biti završna fešta oko Božića i Nove godine, kojom će i službeno završiti radnu godinu, poželjeti si dug život i dobro zdravlje te krenuti u pravcu Nove, 2018. godine.