Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Djeca iz svih dijelova Općine svojim pjevačkim umijećem oduševila mještane

Objavljeno 15.05.2023.

Ovogodišnji bogat program povodom Dana Općine Bednja i 30. obljetnice njenog osnutka dodatno su upotpunili raspjevani mališani. Naime, povodom proslave Dana Općine u četvrtak je održan kulturno zabavni program pod nazivom „Djeca pjevaju”.

U ovaj su se festival uključila djeca iz svih dijelova općine, pa su tako svoja pjevačka umijeća mještanima pokazali mališani iz Dječjeg vrtića Zibeljko, djeca iz Osnovne škole Franje Serta te područnih škola Julijane Erdody Drašković Cvetlin i Josipa Jedvaja Vrbno.

U Osnovnoj školi Franje Serta Bednja okupljeni mještani mogli su uživati u čak 12 točaka koje su priredili učenici zajedno sa svojim učiteljicama Lucijom Geček i Jadrankom Miloložom, dok je program vodila Kiara Hranj. U Cvetlinu se pak uživalo u dvije plesne i četiri glazbene točke, a učenike su za nastup pripremili mentori Emilija Galović, Ljubica Pokupčić, Damas Lazić i Sanja Latin.

U vrtiću su pak najmlađi stanovnici Općine Bednja zajedno sa svojim odgojiteljicama Elom Šprem i Davorkom Kramarić te ravnateljicom Ivanom Obadić pripremili dječju igru kroz pjesmu i ples i šaljivi igrokaz.

Djecu je podržao i načelnik Damir Poljak pohvalivši njihov trud, zalaganje, ali i talent.

- Drago mi je da je, nakon svečanog otvorenja dvaju naših novouređenih trgova i svečane sjednice Općinskog vijeća s kojima smo započeli obilježavanje ovogodišnjeg Dana Općine, bogat program dodatno upotpunjen festivalom „Djeca pjevaju” koji je, vjerujem, oduševio mještane. Naši najmlađi stanovnici pokazali su da su aktivni članovi zajednice koji se rado uključuju u naše manifestacije, a svojim ih talentom i umijećem definitivno dižu na višu razinu – rekao je načelnik Poljak zahvalivši svim školama i vrtiću što su se uključili u obilježavanje Dana Općine.