Dramska sekcija KUD-a J. Genca i Kavaliri u gostima kod Udruge Zagoraca u Koprivnici

Objavljeno 06.11.2017.

Dvadeset i pet članova KUD-a Josipa Genca proteklog su vikenda bili gosti Udruge Zagoraca Podravine (koja okuplja i iseljene mještane širega bednjanskoga kraja i njihove potomke) te se prigodnim kulturno-umjetničkim programom izvedenim u dvorani Sportskog centra  Brodarić u Herešinu uključili u proslavu 4. studenog, Dana Grada Koprivnice.

U nazočnosti oko 400 posjetitelja, naši su kulturnjaci izveli treći čin Bednjanske svadbe, u trajanju od oko 45 minuta, te izvedbom na bednjanskom govoru oduševili publiku.

Voditelj Dramske sekcije Josip Podsečki je usto govorio svoje stihove, a prikazao je i tipičan susjedski dijalog na domaćem govoru. 

Petnaestominutni skeč Novi zubi, koji su potom zajedno izveli Podsečki i Danijel Češnjaj, dobro je nasmijao publiku.

Iznenađenje večeri bili su i Kavaliri koji su svojom glazbom i pjesmama podigli raspoloženje (oni su bili i glazbena pratnja Bednjanske svadbe) i pokazali da domaća publika itekako dobro poznaje njihove hitove.

Gostovanje bednjanskih kulturno-umjetničkih amatera u Koprivnici predstavlja nastavak dugogodišnje uspješne suradnje s Udrugom Zagoraca u sklopu koje se, i unatoč velike vremenske distance, još uvijek nastoje sačuvati zavičajne veze i sjećanje iseljenih Bednjančana i njihovih potomaka na rodnu bednjansku grudu.