Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Još snažniji turistički razvoj: Premijer Plenković i ministrica Tramišak načelniku Poljaku dodijelili ugovor „težak” više od 2,2 milijuna kuna

Objavljeno 27.12.2022.

Danas je bio velik dan za Općinu Bednja. Naime, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak u utorak su načelniku Damiru Poljaku dodijelili ugovor „težak” više od 2,2 milijuna kuna.

Riječ je o ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt biciklističke infrastrukture na području Općine Bednja koji se financira iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost, a zadovoljstvo što će u njihov kraj stići ova vrijedna sredstva istaknuo je i načelnik Poljak.

-Razvoj biciklističke infrastrukture na području turističke destinacije kao što je Općina Bednja sasvim će sigurno podići turističku ponudu na još jednu višu razinu, ali će značiti puno i za razvoj sporta i rekreacije na čemu također puno radimo. Sve će to na kraju krajeva utjecati i na povećanje kvalitete života naših mještana te na kvalitetu naše turističke ponude – rekao je načelnik Poljak zahvalivši Vladi na čelu s premijerom Plenkovićem što kontinuirano prepoznaje važnost ulaganja u njihovu Općinu i time doprinosi razvoju tog kraja.

Ukupna vrijednost ovog projekta je preko 2,4 milijuna kuna, a Općini su za njega odobrena bespovratna sredstva u iznosu većem od 2,4 milijuna kuna.