Načelnik D. Poljak u Zagrebu potpisao ugovore o dodjeli 650.000 kuna bespovratnih sredstava za dva općinska projekta

Objavljeno 21.05.2019.

Kao što je bilo i najavljeno, načelnik Bednje Damir Poljak danas je na prigodnoj svečanosti u hotelu Sheraton u Zagrebu s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji će se tijekom ove godine realizirati u Bednji. Na svečanosti mu se pridružio i zamjenik Ivica Hrenić.

Riječ je o dva projekta ukupne vrijednosti 650.000 kuna, što je značajan novčani iznos koji će općinskoj vlasti omogućiti realizaciju projekata usmjerenih urbanom uređenju i povećanju funkcionalnosti javnih prostora i općinske zgrade.

Podsjećamo, za prvi projekt, koji je kandidiran pod nazivom „Gospodarska revitalizacija općine Bednja kroz uređenje komunalne infrastrukture – proširenje Trga sv. Marije“, Općini Bednja stiže 300.000 kuna iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

Ova potpora Općini će omogućiti nastavak radova započetih na urbanom uređenju središnjeg trga u Bednji i njegovu prerastanju u centralno mjesto održavanja društvenih manifestacija na otvorenom.

Pritom svakako posebnu zahvalu treba uputiti i Biskupiji Varaždin i biskupu mons. Josipu Mrzljaku, kao i župniku vlč. Nevenu Blažonu, koji su izrazili spremnost da Općini Bednja poklone dio zemljišta u obuhvatu trga koji se nalazi u vlasništvu župe te time omoguće njegovo integralno uređenje.

Iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima, Općina Bednja dobiva 350.000 kuna za program „Revitalizacija općine Bednja kroz program uređenja javne infrastrukture – rekonstrukcija i obnova općinske zgrade“.

Ovim značajnim financijskim potporama Općina Bednja nastavlja trend intenzivnog povlačenja razmjerno visokih iznosa financijskih sredstava za svoje projekte iz vanjskih izvora.

Inače, skup je počeo uvodnim obraćanjem resorne ministrice, a u nastavku je pomoćnica ministrice Ana Odak sve nazočne upoznala s Nacionalnom razvojnom strategijom RH do 2030. godine.