Načelnik Damir Poljak potpisao ugovor o dodjeli 4,79 mil. kuna iz EU fondova za dječji vrtić u Bednji

Objavljeno 24.05.2018.

Na velikoj svečanosti u Zagrebu kojoj su nazočili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, danas je načelnik Općine Bednja Damir Poljak potpisao ugovor o dodjeli 4,79 milijuna kuna za projekt uređenja dječjeg vrtića u Bednji.

Riječ je o velikoj novčanoj potpori koju je Općina Bednja povukla iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, u sklopu Programa ruralnog razvoja RH (Operativni program Konkurentnost i kohezija).

Među brojnim potporama koje proteklih dana i mjeseci neprestano stižu u Bednju, a koje će omogućiti prilično intenzivna ulaganja u komunalnu i društvenu infrastrukturu, ova zacijelo najviše veseli i to zato što će omogućiti da Bednja nakon dugih godina čekanja napokon dobije dječji vrtić koji bi mladim obiteljima omogućio da sigurnije mogu planirati budućnost i samim tim, presudno djelovao na donošenje konačne odluke o tome da ostanu živjeti u rodnoj Bednji.

Današnje potpisivanje ugovora omogućava Općini Bednja da odmah pokrene aktivnosti u pravcu uređenja vrtića pa načelnik D. Poljak poručuje da će se s radovima početi već ove godine, a otvaranje vrtića u planu je u roku od dvije godine.

Svečanosti potpisivanja ugovora, na kojoj potpisnici nisu skrivali zadovoljstvo novim „paketom“ visokih potpora koje ponovno stižu u Varaždinsku županiju, nazočili su i saborski zastupnici Anđelko Stričak i Josip Križanić te zamjenik načelnika Bednje Ivica Hrenić.