Načelnik Poljak pčelarima predao gotovo 5 tona šećera za prihranu pčela

Objavljeno 11.08.2019.

Načelnik Damir Poljak danas je (subota, 10. kolovoza) razveselio članove Udruge pčelara Čmalico s područja općine Bednja – predao im je gotovo 5 tona kristalnog šećera kao pomoć za očuvanje matičnog stada, tj. za prihranu pčela. 

Odluku o pomoći pčelarima (5 kilograma šećera po košnici) Općina Bednja je donijela u cilju ublažavanja šteta koje su proljetos pretrpjeli zbog pomora pčela, a do kojeg je došlo do zbog loših vremenskih prilika koje su se uvelike odrazile na vegetaciju i rezultirale lošom pčelinjom ispašom.

- U cilju pomoći pčelarima, u proračunu smo osigurali 20.000 kuna za nabavu šećera te raspisali Javni poziv za dodjelu potpora razvoju pčelarstva na području naše općine. Na njega su se mogli javiti isključivo članovi Čmalice, i to oni čiji su pčelinjaci smješteni na administrativnom području općine Bednja i koji su upisani u registar Hrvatskog pčelarskog saveza – naglašava načelnik Poljak.

Primopredaja šećera održana je u prostorijama Vatrogasnog doma u Bednji, gdje je načelniku Poljaku i općinskoj upravi izraze zahvalnosti na donaciji i na razumijevanju važnosti posla kojim se pčelari bave uputio tajnik Pčelarske udruge Čmalico Milan Vukovski.

U svakom slučaju, pčelari bednjanskoga kraja sa zadovoljstvom su dočekali ovu plemenitu gestu svog općinskog čelništva.