Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

NOVI RADOVI U ponedjeljak počinje rušenje stare kino dvorane, zatvara se promet kroz centar Bednje

Objavljeno 26.11.2020.

U ponedjeljak, 30. studenog, kreću novi radovi u centru Bednje. 

Počinje rušenje stare kino dvorane, na čijem će se mjestu tijekom predstojećeg razdoblja sagraditi nova, suvremena kino dvorana kao dio cjelovitog projekta koji je Ministarstvu kulture kandidiran pod nazivom „Polivalentni centar bednjanskoga govora“. 

U ovoj, prvoj fazi radova, sadašnji stari i ruševni prostori bit će uklonjeni, a na njihovu mjestu sagradit će se novi temelji i suterenski prostor sa zidovima, kao pretpostavka za radove koji će se odvijati u idućim fazama. 

Vrijednost ovih radova je 940.000 kuna, od čega je 500.000 kuna osiguralo Ministarstvo kulture kroz svoj Program javnih potreba u kulturi za 2020. godinu (iz Programa investicijskih potpora), dok ostatak sredstava izdvaja Općina Bednja.

Po riječima načelnika Damira Poljaka, riječ  je o opsežnim, zahtjevnim i skupim radovima, pa će se stoga ovaj projekt realizirati postupno, po fazama, pri čemu će se glavnina sredstava nastojati osigurati iz vanjskih izvora financiranja.

- Plan je da objekt u konačnici uredimo i opremimo kao višenamjenski centar koji će u svom sastavu imati kinodvoranu, galeriju, funkcionalne prostore za rad udruga, prostorije za razne edukacije, prijem gostiju i protokolarni rad itd. – poručio je načelnik D. Poljak.

S obzirom na radove na rušenju starog kina, općinska uprava obavještava građane da će, počevši od ponedjeljka, cesta kroz centar Bednje biti zatvorena 14 dana.

Promet će se u tom vremenu odvijati obilaznim pravcima, a svi građani mole se za razumijevanje i strpljenje.