Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Općina Bednja promiče zdrave navike: najmlađi mještani naučili kako pripremiti zdrav i ukusan obrok

Objavljeno 23.05.2023.

U sklopu projekta „Promocija zdravlja i prevencije bolesti krvožilnog sustava, pretilosti i dijabetesa u općinama Bednja i Vinica“ održane su radionice za predškolce te učenike nižih i viših razreda osnovnih škola.

Najmlađi stanovnici Općine Bednja tako su naučili kako pripremiti zdrav obrok. Radionice je održala profesorica dr.sc. Natalija Uršulin – Trstenjak sa Sveučilišta Sjever koja je vrtićarcima i osnovnoškolcima pokazala kako jednostavno pripremiti zdrave, ali i ukusne obroke.

Zadovoljstvo što se na području Općine Bednja provodi ovaj važan projekt izrazio je i načelnik Damir Poljak naglasivši kako promicanjem zdravih navika žele podići kvalitetu života svojih mještana.

- Ovim projektom posebno želimo doprijeti do djece. Naime, prepoznali smo važnost podizanja svijesti o zdravoj prehrani od najmanjih nogu te bavljenja sportom i rekreacijom, pa kroz ove radionice želimo utjecati na razvoj zdravih navika kod djece. Vjerujem da će im ove radionice biti korisne i da su postigle svoj cilj, a to je pokretanje svijesti o zdravoj prehrani upravo kod najmlađih – rekao je načelnik Poljak.