Potpisan ugovor o energetskoj obnovi Osnovne škole Franje Serta u Bednji

Objavljeno 16.11.2017.

U Županijskoj palači u Varaždinu u srijedu je, 15. studenog, potpisan  ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi Osnovne škole Franje Serta u Bednji iz bespovratnih sredstava EU fonda za regionalni razvoj.

U prisustvu župana Radimira Čačića i zamjenika župana Tomislava Paljaka, ugovor o izvođenju radova potpisali su ravnateljica OŠ Bednja Sanja Majcen i direktor Gradisa iz Čakovca Nenad Matjačić, tvrtke koja je izabrana za izvođača radova nakon postupka javne nabave.

Riječ je o projektu odobrenom u sklopu natječaja za Energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama. Partner na projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ukupna vrijednost projekta je 1,7 milijuna kuna, od čega se bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira gotovo 60 posto ili 837.459 kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU izdvojit će 543.267 kuna, a iz županijskog proračuna bit će osigurano 381.838 kuna.

Zahvaljujući tome, bit će obnovljen stari dio škole, a dosadašnja potrošnja energije smanjit će se za gotovo 70 posto na godinu.

Na starom dijelu zgrade škole bit će postavljene toplinska ovojnica i izolacija, zamijenit će se postojeća stolarija, a bit će ugrađeni i toplinski kolektori s regulacijom grijanja.

Završetak radova planira se krajem siječnja 2018. godine.