Potpisan ugovor o financiranju energetske obnove Područne škole Cvetlin

Objavljeno 08.06.2018.

Nakon što je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar nedavno u Zagrebu uručio osam odluka o financiranju projekata energetske obnove i korištenju obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora u Varaždinskoj županiji, ukupne vrijednosti 39.319.175,74 kuna (od čega su 20.000.379,58 kuna bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj), na današnjem svečanom skupu održanom u Maruševcu potpisani su ugovori o dodjeli sredstava koji će korisnicima omogućiti realizaciju projekata.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu Područne osnovne škole grofice Julijane Erdödy Drašković u Cvetlinu tom je prilikom s resornim ministrom potpisala i ravnateljica matične OŠ Izidora Poljaka u Višnjici Martina Vusić. Svečanosti je nazočio i načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Vrijednost ukupne investicije je 917.894 kuna, od čega će se obnova školske zgrade financirati s bespovratnih 519.149,11 kuna, dok će ostatak sredstava osigurati Varaždinska županija. 

Kao što smo već izvijestili, projekt obnove škole na natječaj je prijavila Osnovna škola Izidora Poljaka u Višnjici, a u sklopu energetske obnove rekonstruirat će se sustav grijanja (novi radijatori, ventili), postaviti izolacija i urediti termo fasada na cijelom objektu. 

Uz ugovor o financiranju projekata energetske obnove, na skupu su ujedno predstavnicima pojedinih gradova i općina Varaždinske županije predane odluke o sufinanciranju sanacije klizišta i sufinanciranju izrade prostorne dokumentacije.

Svima nazočnima na svečanosti su se obratili ministar Štromar te saborski zastupnik Milorad Batinić, aktualni gradonačelnik Ivanca. 

Svečanosti su nazočili i saborski zastupnici Božica Makar i Josip Križanić.