Saborski zastupnik A. Stričak s vodstvom Općine Bednja u obilasku novoasfaltiranih prometnica

Objavljeno 13.10.2017.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak u četvrtak je, 12. listopada, sa svojim domaćinima – načelnikom Općine Bednja Damirom Poljakom, njegovim zamjenikom Ivicom Hrenićem te županijskim vijećnikom i potpredsjednikom Općinskog vijeća Bednje Vladimirom Kramarićem – obišao nekoliko prometnica na području Meljana i Jamna na kojima je u tijeku modernizacija. 

Riječ je o nerazvrstanim cestama koje se asfaltiraju iz prve novčane potpore od 291.000 kuna koju je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije u ožujku ove godine dodijelilo Općini Bednja.

Prilikom obilaska A. Stričak imao se prilike uvjeriti da je potpora došla na pravo mjesto te da će asfaltiranje prometnica koje vode do brdskih naselja građanima uvelike olakšati život.  Riječ je, naime o prometnicama koje su dosad bile makadamske, često teško prohodne, čije je zimsko održavanje bilo vrlo teško.

I sami građani u neformalnom su razgovoru s gostima izrazili zadovoljstvo što prvi put u životu do svojih kuća mogu doći asfaltiranom cestom.

Modernizacija pravaca na području općine Bednja nastavlja se i dalje i to zahvaljujući dodatnoj potpori od 290.000 kuna koju je resornom ministarstvo za asfaltiranje cesta odobrilo prošlog mjeseca.  

Općinske službe su za novo asfaltiranje već raspisale postupak javne nabave pa će se nakon odabira izvođača uskoro pod asfaltom naći još pet cestovnih pravaca.

Obilazak cesta bila je prilika da čelnici Općine Bednja gosta upoznaju sa specifičnostima terena i života građana ovih krajeva, da ga informiraju o ukupnim realnim potrebama ulaganja u infrastrukturu u cilju zadržavanja stanovništva na ovim područjima te da mu zahvale na dosadašnjem radu i lobiranju za Bednju.

Prilikom boravka u Bednji, domaćini su sa svojim gostom svratili i na Trg sv. Marije u Bednji na kojemu se iz vlastitih proračunskih sredstava izvode radovi na uređenju parkirališta.