SVIBANJSKA NOĆ 2019: Više od 200 izvođača na priredbi u organizaciji KUD-a Cvetlinski zvon

Objavljeno 30.05.2019.

Oko 500 posjetitelja u subotu je, 18. svibnja, uživalo u tradicionalnoj glazbenoj manifestaciji 12. svibanjska noć održanoj na prostoru ispred lovačkog doma u Cvetlinu.

Ova glazbena priredba i ove je godine održana u organizaciji KUD-a Cvetlinski zvon, a pokrovitelj su joj bilia Općina Bednja i Turistička zajednica Trakošćan – Općina Bednja.

Sama činjenica da je u programu, koji je trajao više od dva sata, nastupilo 11 kulturno-umjetničkih društava s 220 izvođača, potvrđuje da je riječ o jednoj od najvećih glazbenih manifestacija ne samo ovoga kraja, već i šire.

Na početku glazbene večeri svima okupljenima pozdravnim se riječima obratila predsjednica KUD-a Cvetlinski zvon Marija Kramar.

Ugodno iznenađen velikim brojem sudionika i odazivom publike, u ime potpredsjednika Općinskog vijeća Općine Bednja skupu se obratio vijećnik Ivan Knez te izrazio zadovoljstvo što se organizacijom ove manifestacije Cvetlin uvijek iznova potvrđuje kao dobar domaćin i mjesto na kome izvođači iz prekograničnih mjesta Slovenije, Mađarske i Hrvatske pokazuju pokazati način na koji njeguju svoje običaje, plesove i glazbeno stvaralaštvo.

A u ime brojnih gostiju, domaćinima se obratio načelnik općine Tišina Franc Horvat.

U bogatom programu potom su nastupili: KUD Sveti Roko iz Svetog Filipa i Jakova, KUD Josipovac, KUD Zavičajnog društva Zagoraca iz Koprivnice, KUD Sto na čas iz Goričkog, KUD Vinska trica iz Tišine, KUD Porapski plesači iz Mađarske, KUD Taščica iz Rača, KUD Vinski bratje iz Tišine, KUD Josipa Genca iz Bednje, KUD Josipa Jedvaja iz Vrbna te domaćini iz KUD-a Cvetlinski zvon.

U sklopu manifestacije iz kubura su zapucali članovi Prve kubure iz Višnjice.

Svibanjskoj noći odazvali su se i pojedini vijećnici Općinskog vijeća Bednje, cvetlinski župnik vlč. Ivan Hruško, predsjednik Mjesnog odbora Cvetlin Izidor Maltarić, predstavnici cvetlinskih udruga i dr.

Nakon završetka službenog dijela programa, večer je nastavljena druženjem do jutarnjih sati.