U Bednji, Vrbnu i Cvetlinu proteklog vikenda obilježen Dan žena

Objavljeno 11.03.2019.

Oko 200 žena iz Bednje i okolice u petak se, na sam Međunarodni dan žena, okupilo u Vatrogasnom domu u Bednji te u opuštenoj atmosferi, uz večeru, glazbu i ples obilježilo taj, poseban dan u godini, koji tradicionalno pripada njima – našim suprugama, majkama, bakama, djevojkama…

Svima njima prigodno se obratio načelnik Damir Poljak te im uputio čestitke i zahvalio im na svemu što čine za svoje obitelji i za zajednicu, a nakon toga su načelnik i općinski vijećnik Ivan Knez svakoj nazočnoj dami poklonili cvijet.

Zabava je potom nastavljena uz glazbu Tamburaškog sastava Taliri, a kao gost iznenađenja nastupio je stand up komičar Marko Dejanović te svojim izvedbama zabavio i nasmijao sve okupljene.

Proslavi su se pridružile i bednjanske gerontodomaćice i članice nove Udruge žena koju vodi Štefica Sedlanić.

Uz Općinu Bednju, proslavu Dana žena organizirali su i Turistička zajednica Trakošćan – Općina Bednja, KUD Josipa Genca te DVD Bednja na čelu s novim predsjednik Gabrijelom Štefancem, koji s vatrogascima cijelu večer vodio brigu da na stolovima ničeg ne uzmanjka. Priredbu je pratila i Varaždinska televizija.

Svoj dan proslavile su i žene u Vrbnu. Središnje druženje, također uz večeru, glazbu i ples, održano je u prostorijama Područne škole, a organizirao ga je KUD Josipa Jedvaja na čelu s predsjednicom Valentinom Smiljanec.

Tradicionalno, proslava Dana žena održana je i u prostorijama DVD-a u Cvetlinu, a žene cvetlinskoga kraja na opuštajućem je druženju i večeri okupila umirovljena učiteljica Marica Mavriček.

Pripadnicama ljepšeg spola okupljenim na proslavama Dana žena u Vrbnu i Cvetlinu čestitke su uputili i cvijeće podijelili načelnik Damir Poljak i njegov zamjenik Ivica Hrenić.