U obilasku radova na tehničkom održavanju vodotoka

Objavljeno 13.10.2017.

Tijekom obilaska modernizacijskih radova na prometnicama, čelnici Općine Bednja sa saborskim su zastupnikom Anđelkom Stričakom svratili i na radilišta na kojima Hrvatske vode i Hidroing izvode radove na interventnom čišćenju i uređivanju vodotoka.

Kao što smo izvijestili, mahom je riječ o vodotocima koji dosad nisu bili adekvatno održavani pa su se za vrijeme obilnijih padalina učestalo izlijevali iz korita, poplavljivali privatne površine, oštećivali cestovnu infrastrukturu i građanima onemogućavali pristup do kuća. Kako bi dobili uvid u napredovanje radova koji se obavljaju prije pogoršanja vremenskih prilika i većih jesenskih kiša, predstavnici Općine sa svojim su gostom obišli radilište u zaseoku Belčići u Cvetlinu. Sudeći po zadovoljnim izjavama mještana, problem je riješen u zadnji čas.

Uz najavu nastavka radova na problematičnom lokalitetu u Pašniku i Vrbnu, razgovaralo se i potrebi predstojećeg čišćenja više drugih problematičnih vodotoka koji uzrokuju velike probleme građanima i oštećuju cestovnu i prateću infrastrukturu pa su u tom kontekstu najavljene nove inicijative i zahtjevi prema Hrvatskim vodama i Ispostavi u Varaždinu.