U punom jeku radovi na rekonstrukciji stare škole u dječji vrtić: Završetak radova - u prosincu ove godine

Objavljeno 15.06.2019.

Radovi na rekonstrukciji i prenamjeni nekadašnje stare škole u Bednji u dječji vrtić u punom su jeku, a domaća javnost s velikom pažnjom prati preobrazbu nekad potpuno zapuštenog objekta u buduće funkcionalne prostore.

Tijekom radova zadovoljan je i načelnik Bednje Damir Poljak koji poručuje da se, bude li i dalje sve išlo planiranim tempom, završetak radova može očekivati već do kraja ove godine. 

Podsjećamo, ova velika investicija većim se dijelom sufinancira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova (iz Programa ruralnog razvoja – Operativni program Konkurentnost i kohezija). 

Temeljem provedenog postupka javne nabave Općina Bednja je obavljanje radova povjerila tvrtki MDK Građevinar iz Velikog Trgovišća.

Dosad je izveden niz radova: skinut je stari pokrov, opšavi i drvena krovna konstrukcija, razgrađeni su zidovi i odstranjena je stara žbuka.

Izvršen je i iskop zemlje u podrumu i njen odvoz na deponij, podrumi isušeni, izvedena je hidroizolacija, obavljeni su i potrebni betonski i armiranobetonski radovi, izrađeno je novo drveno višestrešno krovište kao i cijeli niz drugih radova koji su samo uvertira u konačno vanjsko i unutarnje uređenje.

Među brojnim potporama iz EU fondova i resornih ministarstva koje su tijekom ove godine već stigle u Bednju i omogućile intenzivna ulaganja u komunalnu i društvenu infrastrukturu, načelnik Poljak često ističe da se najviše veseli upravo ovom projektu. 

I to ne bez razloga. Naime, otvaranje vrtića u Bednji jedna je od temeljnih mjera koje aktualna općinska vlast veže uz demografsku politiku jer će dječji vrtić mladim obiteljima omogućiti da sigurnije mogu planirati budućnost i ostanu živjeti u rodnoj Bednji.

U privitku su fotografije s današnjeg sastanka načelnika Damira Poljaka s projektantom i voditeljem radova na projektu dječjeg vrtića.