Uređena šumska cesta Dubovečaki – Brdo Jesensko

Objavljeno 19.11.2017.

U suradnji Općine Bednja i Hrvatskih šuma – Šumarije Ivanec proteklih je dana uređena šumska cesta od sela Dubovečaki u Mjesnom odboru Rinkovec - Benkovec do Brda Jesenskog (Brda Sunca).

Teškim strojevima doista je kvalitetno uređena cestovna dionica (uključujući i odvodne jarke) duga dva kilometra pa se odsad i automobilom može bez problema prijeći dionica Benkovec – Gornji Šaški (kroz Zvirine) sve do Gornjeg Jesenja.

Prije izvođenja radova Općina Bednja je osigurala malčiranje, odnosno sječu grana i raslinja koje se nadvilo nad cestu. Građani su s razlogom zadovoljni jer odsad bez problema mogu prići svojim šumama i osigurati odvoz drvne mase.

O potrebi uređenja ove ceste razgovaralo se još prije nekoliko godina, kada je ovaj pravac ujedno bio definiran kao biciklistička staza koja bi povezivala određene punktove na području dviju županija.

Prema raspoloživim informacijama, dosad su ovu dionicu za bicikliranje koristili samo pojedinci, no možda će ona odsad postati interesantnija i većem broju rekreativaca za organizirane biciklističke rute.