Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Zahvaljujući državi i Varaždinskoj županiji u Općinu Bednja za sanaciju tučom oštećenih nerazvrstanih cesta stiglo više od 2,5 milijuna kuna

Objavljeno 28.10.2022.

Budući da su nezapamćene tuče diljem Varaždinske županije, pa tako i na području Općine Bednja, prouzročile velike štete na poljoprivrednim usjevima, ali na komunalnoj i prometnoj infrastrukturi, zahvaljujući državi i Županiji u Općinu Bednja za sanaciju tučom oštećenih nerazvrstanih cesta stiglo je više od 2,5 milijuna kuna. 

Za rekonstrukciju oštećenih nerazvrstanih cesta, Varaždinskoj je županiji dodijeljeno ukupno 4 milijuna kuna, od čega su najveća sredstva stigla upravo u Općinu Bednja – čak 2,5 milijuna kuna. 

Naime, načelnik Općine Bednja Damir Poljak u petak je sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom potpisao sporazum o pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na nerazvrstanim cestama.

Zahvalivši hrvatskoj Vladi, ali i Varaždinskoj županiji što su prepoznale potrebu za rekonstrukcijom nerazvrstanih cesta na području njihove Općine, načelnik Poljak poručio je kako je ovo važno ulaganje za poboljšanje kvalitete života svih mještana.

- Naša je Općina brdsko - planinska općina i imamo 192 kilometara nerazvrstanih cesta te su nam ovakve pomoći u elementarnim nepogodama izuzetno važne za poboljšanje kvalitete života mještana naše općine, koja depopulacijski i demografski iz godine u godinu propada. Međutim, na ovaj način i ovakvim ulaganjima zadržat ćemo život na našim bregima – zaključio je Poljak.