Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Čestitka uz Dan Općine 2021.

Objavljeno 10.05.2021.

Drage sumještanke i dragi sumještani,

u svibnju, najljepšem proljetnom mjesecu, u Bednjiobilježavamo Dan općine i blagdan Svetog Izidora, a tada se uobičajeno okupljamo s našim iseljenim mještanima.

Na žalost, zbog aktualne epidemijske situacije sve to lijepo i uobičajeno i ove ćemo godine, kao i prošle, morati odgoditi za neka bolja i zdravija vremena.

Unatoč poteškoćama i problemima s kojima se i naša općinska uprava susreće u novim i promijenjenim uvjetima rada i djelovanja, Općina Bednja veliku većinu svojih planiranih i zacrtanih projekata praktički nastavlja provoditi bez zastoja.

Vjerujem da smo brojnim projektima pokrenutim na komunalnom, infrastrukturnom, prometnom i širem društvenom planom uspjeli pokrenuti razvitak cijelog općinskog područja i učiniti značajan iskorak prema boljoj kvaliteti života bednjanskoga čovjeka.

U protekle četiri godine mandata realizirano je projekata vrijednih više od 50 milijuna kuna. Ako se uključi i izmuljivanje Trakošćanskog jezera s gotovo 15 milijuna kuna, to je onda više od 65 milijuna kuna. Redom smo realizirali ono što smo i najavili na početku mandata. Od spomen parka branitelja, dječjeg vrtića kao projekta koji je obećavan više od 30 godina, uređenja trga u Bednji, do zamjene LED rasvjete, sanacije nerazvrstanih cesta, početka izgradnje vatrogasnog doma u Vrbnu, energetske obnova doma u Bednji, energetske obnove općinske zgrade, početka izgradnje polivalentnog kulturnog centra u Bednji, početka projektiranja nove ulice za stambenu izgradnju mladim obiteljima.

Uz sve ovo što se još uvijek radi, izuzetno su nam važni novi projekti, novi razvoj naše općine. To su žičara za koju smo našli vanjskog investitora, etno selo u Trakošćanu, autokamp u Trakošćanu, rotor u Bednji i Cvetlinu, trgovi u Cvetlinu i Vrbnu, mini hidroelektrana na Bednji, stambene zgrade za mlade u Bednji, Cvetlinu i Vrbnu, nova ulica, autobusna stanica, tržnica i park šetnica.

Za svaki naš dosad postignut uspjeh zasluga leži i u vama, u vašoj podršci, riječima ohrabrenja i poticajima koje nam pružate u razgovorima na terenu ili porukama preko društvenih mreža.

Hvala vam, jer vaša potpora ohrabruje nas kako bismo se i dalje uspješno nosili s brojnim izazovima koji su pred nama.

U ime cijele općinske uprave, svim mještanima, suradnicima i poslovnim partnerima čestitam Dan općine Bednja i blagdan Svetog Izidora!

Damir Poljak, načelnik Općine Bednja