Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Načelnik D. Poljak i predsjednik Općinskog vijeća V. Kramarić s mještanima na tradicionalnoj misi na Potkovi

Objavljeno 19.08.2020.

Velik broj mještana Ježovca, Vrbna i okolnih naselja, među njima i iseljeni zavičajci koji su došli u posjet rodnome kraju, u nedjelju su se, slijedom dugogodišnje tradicije, ponovno okupili na misi na Potkovi u Mjesnom odboru Ježovec Gornji.

Uz domaćina vlč. Danijela Hercega, misno slavlje predvodio je vlč, Ivan Hruško, a propovijed je održao vlč. Neven Blažon.  

Misi je nazočio i načelnik Bednje Damir Poljak sa zamjenikom te predsjednikom Općinskog vijeća Vladimirom Kramarićem s pojedinim vijećnicima, koji se rado pridružuju vjerskim slavljima širom našega kraja te tu priliku ujedno koriste i za susret s građanima i naravno, za razgovor o problemima (ponajčešće komunalnim) koji opterećuju život mještana na terenu.

Zbog aktualne epidemiološke situacije, ljetos su izostali već ustaljeni popratni sadržaji prije i poslije mise (prigodan program uz uključivanje lokalnog KUD-a Josipa Jedvaja, šator, kotlovina i piće, glazba i dr.), uz koje je druženje znalo potrajati i tijekom cijeloga dana. 

No, gostoljubivi vatrogasci DVD-a Vrbno su poslije mise sve nazočne počastili gemištom i osvježavajućim bezalkoholnim napicima, što su okupljeni iskoristili za susret i razgovor sa starim znancima i prijateljima te za druženje u neformalnom tonu.

Svi koje je put nanio na Potkovu znaju da je riječ o jedinstvenom lokalitetu, koji ne samo da je omiljena pučka vjerska destinacija, već koji u sebi skriva i velik turistički potencijal.

Usto što je okružen predivnom prirodom, uza nj se vezuju i iznimno zanimljive narodne legende po kojima je ovaj lokalitet i dobio ime (tragovi konjskih kopita u kamenju).