Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

NAČELNIK D. POLJAK U SLAVONSKOM BRODU Općina Bednja zapošljava novih 14 žena uz potporu EU fondova!

Objavljeno 02.10.2020.

Na prigodnoj svečanosti koju je u Slavonskom Brodu organiziralo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, načelnik Bednje Damir Poljak potpisao je ugovor kojim Općini Bednja kao nositelju projekta, te Općini Vinica kao partneru u projektu, stiže ukupno 1.502.160,00 kuna za program zapošljavanja ukupno 17 nezaposlenih žena.

Od toga je 14 žena s područja općine Bednja, a tri su s viničkog područja.

Novo zapošljavanje žena, a riječ je mahom o onima koje spadaju u skupinu teško zapošljivih, omogućeno je uspješnom parterskom prijavom na otvoreni poziv „Zaželi - Program zapošljavanja žena -  Faza II“ u sklopu ESF Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. 

Bespovratnim EU sredstvima osigurava se potpora projektu u 100%-nom intenzitetu. Uz općinu Vinica, partneri u projektu su i Centar za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje te Centar za socijalnu skrb Varaždin.

- Projektom je za područje Općine Bednja planirano zapošljavanje 14 žena, u trajanju od 12 mjeseci. Predviđeno je da svaka od njih vodi brigu o minimalno šest starih i bolesnih korisnika, kojima će pružati pomoć u kući. Na ovakav način ostvarit će se dvostruka korist, kako za starije i nemoćne, tako i za same žene, kojima ovaj projekt pruža priliku da se barem privremeno zaposle – izjavio je načelnik D. Poljak te poručio da će Općina natječaj za zapošljavanje gerontodomaćica raspisati već idući tjedan.

Inače, u Slavonskom Brodu korisnicima s područja cijele Hrvatske svečano je uručeno 35 ugovora za projekte ukupne vrijednosti 71.039.726,28 kuna bespovratnih sredstava. Kroz projekate će se zaposliti 789 nezaposlenih žena na aktivnostima pružanja podrške i potpore za 4.836 starijih i/ili nemoćnih osoba u njihovu domu.

U ime resornog ministarstva, svečanosti je nazočio državni tajnik Dragan Jelić.