Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Nagrada za najbolji kotlić otišla u ruke Lovačke udruge Trakošćan

Objavljeno 15.05.2023.

Nezaobilazna kulinarska manifestacija održana je ovih dana u centru Bednje povodom proslave Dana Općine i obilježavanja 30 godina njenog postojanja u samostalnoj Republici Hrvatskoj. Svoje kulinarske vještine u pripremi kotlića prikazalo je čak 16 udruga iz tri županije, a Općina Bednja svakoj je ekipi donirala 4 kilograma janjetine.

Uz domaće ekipe iz Općine Bednja, gostiju iz raznih dijelova Varaždinske županije te susjedne Krapinsko-zagorske županije, na manifestaciji Najbolji kotlić – Bednja 2023. sudjelovale su i ekipe iz Zagreba, a sve ih je pozdravio i načelnik Damir Poljak izrazivši zadovoljstvo što su se okupili u tako velikom broju.

- Ovako velik broj ekipa koje su sudjelovale u natjecanju u pripremi najboljeg kotlića povodom Dana Općine Bednja dokaz je kako je riječ o sjajnoj manifestaciji koja bi mogla prerasti u tradiciju naše Općine, a posebno veseli što je privukla čak i goste iz Zagreba – rekao je načelnik Poljak zahvalivši svim domaćim udrugama koje su upotpunile niz događanja povodom Dana Općine.

U natjecanju ekipa uživali su brojni mještani, a iako je žiri, s obzirom na broj prijavljenih udruga, imao doista težak posao u odabiru najbolje ekipe nagrada za najbolji kotlić na kraju je otišla u ruke domaće Lovačke udruge Trakošćan Bednja.

Drugo mjesto osvojili su pak članovi Udruge dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata Bednja, a treće Gljivarsko društvo Ivanec.