Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Općina Bednja domaćin najboljim mladim šahistima iz Varaždinske županije – na šahovskom turniru povodom Dana Općine sudjelovalo njih 27

Objavljeno 17.05.2023.

Najbolji mladi šahisti iz Općine Bednja i susjednih gradova i općina Varaždinske županije okupili su se u subotu u dvorani Osnovne škole Franje Serta Bednja. Njih 27 sudjelovalo je na šahovskom turniru kojeg je u povodu svog dana organizirala Općina Bednja.

Zadovoljstvo brojem igrača, ali i činjenicom da je ovogodišnji program proslave Dana Općine Bednja bio zaista bogat i nudio svakome ponešto izrazio je i načelnik Damir Poljak.

- Drago mi je da se velik broj mladih šahista okupio na našem turniru kojeg smo organizirali upravo povodom Dana Općine i time dodatno obogatili program. Znamo koliko je šah važan za razvoj raznih vještina, ali i mozga kod djece, kao i kritičkog i logičnog razmišljanja što Općina Bednja želi poticati, a vjerujem da smo organizacijom ovog turnira nekoga potaknuli na bavljenje šahom. Prioritet su nam djeca i mladi i u njihovo obrazovanje i izvrsnost i dalje ćemo ulagati – rekao je Poljak.

Nakon sedam kola, prvo mjesto u šahovskom turniru osvojila je Laura Friščić iz Šahovskog kluba Ivanec, drugo Pavlo Kovaček iz Šahovskog društva Varaždin, dok je treće mjesto pripalo Mateju Friščiću iz Šahovskog kluba Liburnija Rijeka.