Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Općini Bednji 650.000 kuna za modernizaciju nerazvrstanih cesta

Objavljeno 20.04.2021.

Jalžabet je bio domaćin potpisivanja i uručivanja ugovora Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za financiranje projekata s područja Varaždinske županije. Među 18 ugovora su i dva za Općinu Bednja kojoj je odobreno ukupno 650.000 kuna za modernizaciju nerazvrstanih cesta prema Programu podrške brdsko-planinskim područja i Programu održivog razvoja lokalne zajednice.

Ugovore je potpisao načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

– Zahvaljujem Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije što je prepoznata važnost modernizacije nerazvrstanih cesta kako za razvoj lokalne zajednice tako i za regionalni razvoj Republike Hrvatske. Odobrili su nam ugovore kroz dva programa, 350.000 kuna i 300.000 kuna. To je ukupno 650.000 kuna za razvitak naše općine Bednja – rekao je načelnik Poljak i naglasio kako je razvoj općine uvijek na prvom mjestu.

Državni tajnik Velimir Žunac uručio je 18 ugovora za područje Varaždinske županije, a njihova je ukupna vrijednost 4,51 milijun kuna.

– Cilj nam je ravnomjerni regionalni razvoj, pomažemo cijeloj RH, pogotovo onim nerazvijenijim općinama i gradovima pa je tako u proteklih pet godina Ministarstvo iz nacionalnih sredstava, iz državnog proračuna, sufinanciralo preko 3000 manjih komunalnih projekata, infrastrukturnih projekata u vrijednosti od oko 820 milijuna kuna. Na to smo ponosni i s tom ćemo praksom nastaviti i u budućnosti – rekao je Žunac.