Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Paula Dubovečak i Patrik Vučković ostvaruju velike uspjehe

Objavljeno 19.12.2021.

Naši mladi mještani dokaz su da se trud, rad i zalaganje zaista isplate!

Mladi Bednjanci, Paula Dubovečak i Patrik Vučković nedavno su postigli iznimne uspjehe. Naime, Paula, učenica Osnovne škole Franje Serta Bednja osvojila je prvo mjesto u A kategoriji na Međunarodnom natjecanju puhača Varaždin Woodwind & Brass, dok je 14-godišnji Patrik prvak Hrvatske u karateu. 

Čestitavši im na ovim hvalevrijednim uspjesima, načelnik Damir Poljak naglasio je kako Općina Bednja prepoznaje i nagrađuje izvrsnost. 

-Naši odlični učenici svojim iznimnim uspjesima promoviraju našu Općinu, ali i Varaždinsku županiju i na tome im čestitam. Općina Bednja prepoznaje važnost obrazovanja, ali i izvannastavnih aktivnosti u koje učenici ulažu svoje slobodno vrijeme, trud i volju kako bi postigli vrhunske rezultate, a mi ćemo im u tome i dalje biti podrška – poručio je načelnik Poljak. 

Učenica Paula osvojila je prvo mjesto u konkurenciji od 15 natjecatelja. Riječ je o natjecanju koje šestu godinu zaredom organizira Glazbena škola Varaždin s ciljem razvoja umjetničkog djelovanja mladih, nadarenih glazbenika i na njemu su sudjelovali natjecatelji iz gotovo cijele Europe. Paulin uspjeh još je veći zbog činjenice da tek treću godinu uči svirati klarinet što samo potvrđuje njezin veliki talent i trud koji ulaže u svoju izvanškolsku aktivnost. 

Patrik je uz nedavnu titulu prvaka Hrvatske u karateu ove godine osvojio i Kup Hrvatske u savate boksu. Karate u Karate klubu Lepoglava trenira od svoje pete godine što potvrđuje njegovu upornost i trud, a istovremeno trenira i boks u Fight clubu Kovačić.  

-Naši mladi mještani dokaz su kako se trud, rad i zalaganje zaista isplate. Siguran sam da od njih možemo očekivati još uspjeha i da će nas i dalje činiti ponosnima te promovirati našu Bednju, ali i cijelu sjeverozapadnu Hrvatsku. Ne sumnjam da će glazba i sport obilježiti njihove živote i da će nastaviti postizati vrhunske rezultate – zaključio je načelnik Poljak.