Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

POMOĆ OPĆINE BEDNJA UDRUZI PČELARA ČMALICO Kupljeni mjerači, stiže i šećer

Objavljeno 01.06.2020.

Općina Bednja i ove godine nastavlja pomagati članovima Udruge pčelara Čmalico iz Bednje. Načelnik Bednje Damir Poljak proteklih se dana sastao s vodstvom udruge te joj, u znak dobre suradnje i poticanja daljnjeg rada, donirao mjerače (za mjerenje vlage, prinosa i sl.). 

Sastanak je upriličen kod poznatog pčelara našega kraja Mihalja Cara, a uz predsjednika udruge Danijela Godinića i tajnika Milana Vukovskog te još neke članove, nazočio mu je i predsjednik Općinskog vijeća Bednje Vladimir Kramarić.

Zahvaljujući načelniku na dobrodošloj opremi, pčelari su informirali goste o problemima koje im pričinjava loša pčelarska godina. 

Kako bi im se pomoglo u očuvanju matičnog pčelarskog stada, načelnik je najavio da će im Općina Bednja i ove godine – kao i lani - donirati šećer za prihranu pčela. 

Podsjećamo, prošle godine je pčelarima donirano 5 tona kristalnog šećera, a na javni poziv Općine mogli su se javiti isključivo članovi Čmalice, i to oni čiji su pčelinjaci smješteni na administrativnom području općine Bednja i koji su upisani u registar Hrvatskog pčelarskog saveza. A tako će biti i ove godine, najavljuje načelnik D. Poljak.