Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

POVIJESNI DAN ZA BEDNJU Otvoren Dječji vrtić Zibeljko, u vrtićke prostore prvi put ušlo 45 mališana!

Objavljeno 23.11.2020.

Danas je otvoren Dječji vrtić Zibeljko u Bednji! 

Slobodno se može reći da je ovaj događaj od povijesna značenja za Bednju te da predstavlja prekretnicu za budući razvitak cijelog našeg kraja.

Ne zna se tko je danas, na službenoj svečanosti otvaranja, bio sretniji i ponosniji: da li roditelji 45-tero uzbuđenih mališana koji će ostati zapisani kao prva generacija polaznika prve bednjanske predškolske ustanove, da li njihove vrtićke „tete“ ili općinsko vodstvo na čelu s Damirom Poljakom, koje je uspjelo ostvariti ovaj, po mnogočemu najvažniji općinski projekt.

-Puno puta sam isticao da je gradnja vrtića u Bednji naš esencijalni, krunski projekt. Vjerujem i nadam se da će se njegovom realizacijom sadašnji nepovoljni demografski trendovi na području naše općine preokrenuti nabolje. Sada, kada imamo vrtić i kada roditelji znaju da će u njemu njihovo dijete imati svu potrebnu pažnju, skrb i odgoj, sigurnije mogu planirati svoje zapošljavanje i budućnost ovdje, na rodnoj grudi - istaknuo je načelnik D. Poljak prilikom otvaranja vrtića koje je bilo organizirano uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Načelnik Poljak, kojemu su se pridružili i predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Kramarić te bivša privremena upraviteljica vrtića Martina Bačić, u povodu otvaranja predškolske ustanove dječici su uručili poklon vrećice s igračkama i slatkišima, a našla se tu i velika torta. 

Dječji vrtić otvoren je u nekadašnjoj zgradi stare škole u Bednji. 

Ulaganjima „teškim“ 7,8 milijuna kuna nekad oronuo i vrlo zapušten objekt preuređen je, rekonstruiran i adaptiran u funkcionalne prostore za boravak djece i njihovih odgojiteljica. 

Ova investicija većim je dijelom sufinancirana iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova (iz Programa ruralnog razvoja – Operativni program Konkurentnost i kohezija), a sve radove je izvela tvrtka MDK Građevinar iz Velikog Trgovišća. 

A naše najmlađe danas je u vrtiću dočekao mali kolektiv od petero zaposlenih odgojitelja koji će voditi brigu o ukupno 45 malenih polaznika.

 Devetnaest od njih su u jasličkoj skupini, dok je ostalih 26-tero djece u dobi od 3 do 6 godina.

Gradnja vrtića u Bednji dugo je željen projekt, koji se bezuspješno pokušavao ostvariti više od deset godina, ali ga je zato za svoga mandata uspjela ostvariti aktualna općinska vlast. 

Među brojnim potporama iz EU fondova i resornih ministarstva koje su tijekom proteklih godina već stigle u Bednju i omogućile intenzivna ulaganja u komunalnu i društvenu infrastrukturu, načelnik Poljak ističe da se najviše veseli upravo ovom projektu. 

Poželimo Dječjem vrtiću Zibeljko puno uspjeha u radu, a njegovim polaznicima i tetama puno smijeha i igara! Ljepši božićni poklon od ovog Bednja teško da je mogla dobiti!