Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Prva donacija hrane iz IT sustava doniranja hrane

Objavljeno 14.05.2020.

GDCK Ivanec primilo je svoju prvu donaciju od 708 kg hrane iz IT sustava doniranja hrane. GDCK Ivanec subjekt je u poslovanju s hranom koji sudjeluju u lancu doniranja hrane, sukladno Pravilniku o uvjetima, kriterijima i načinima doniranja hrane, upisano u Registar posrednika u lancu doniranja hrane pri Ministarstvu poljoprivrede.

Sukladno Programu rada za 2020.g. jedan od ciljeva bio je upravo stvaranje svih uvjeta za primanje donacija hrane odnosno prikupljanje hrane namijenjene krajnjem primatelju hrane. Uvjeti za primanje donacija stvoreni su uređenjem i prilagodbom prostora i kupnjom frižidera, a hladnu komoru osigurala je i Općina Bednja.

Donacija uključuje: 100 kg svježeg sira, 600 kom kiselog vrhnja (180g) i 500 l jogurta. Radi se o mliječnim proizvodima otkupljenima i povučenima s tržišta od strane Ministarstva Poljoprivrede za besplatnu distribuciju, a u sklopu provedbi izvanredne mjere pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19.

Donator: EUROMILK d.o.o. Beloslavec 17G, Bedenica.

Primljena donacija biti će podijeljena korisnicima Socijalnog programa GDCK Ivanec, a djelatnice GDCK Ivanec već su na terenu!