Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

UDRUGA UMIROVLJENIKA U SURADNJI S OPĆINOM BEDNJA Bednjanskim umirovljenicima 101.000 kuna iz resornog ministarstva za 2021.

Objavljeno 26.01.2021.

Odlična vijest za članove Udruge umirovljenika općine Bednja: Iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za njihov rad tijekom 2021. stiže im 101.000 kuna!

Lijepa je to svota koja će našim umirovljenicima omogućiti daljnju provedbu projekta nazvana „Socijalna uključenost kroz aktivnu kreativnu starost“, a koji je usmjeren unapređenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba.

Ovaj projekt je na financiranje resornom ministarstvu Udruga umirovljenika kandidirala u suradnji s Općinom Bednja i uz trud načelnika Damira Poljaka koji, kao što je poznato,  pokazuju visok stupanj senzibiliziranosti za probleme i zdravlje starije populacije te u svakoj prilici nastoje organizirati i provesti programe usmjerene prema građanima treće životne dobi.

Ugovor o dodjeli financijskih sredstava potpisali su resorni ministar Josip Aladrović i predsjednik Udruge umirovljenika općine Bednja Josip Podsečki.

Dodijeljeni iznos će tijekom ove godine omogućiti umirovljenicima provedbu raznih edukativnih, zdravstvenih, zabavnih i drugih sadržaja od vrijednosti za podizanje kvalitete društvenog i zdravstvenog života naših najstarijih građana.

No, dobrim vijestima ovdje nije kraj. Pošto je riječ o dvogodišnjem programu, a ukoliko ga ove godine realiziraju uspješno, bednjanskim umirovljenicima jednaka svota smiješi se i u 2022. godini!