Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Udruzi umirovljenika Bednja osigurana sredstva od 101 tisuću kuna!

Objavljeno 28.12.2021.

Načelnik Poljak:  Ova sredstva Ministarstva pravi su vjetar u leđa aktivnostima koje Udruga provodi

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike osigurava sredstva za provedbu dvogodišnjih programa usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2022. godinu, a na tom popisu našla se i Udruga umirovljenika Bednja.

Za program socijalne uključenosti kroz aktivnu starost bednjanska Udruga umirovljenika dobila je 101.000,00 kuna. Ta će sredstva biti namijenjena za organiziranje dnevnih aktivnosti i obavezno informiranje starijih osoba o mogućoj štetnosti ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju kao i osvješćivanju javnosti o nužnosti borbe protiv nasilja nad starijim osobama.

O svojim starijim sumještanima brine i Općina Bednja koja aktivno podupire Udrugu stoga je i sam načelnik Damir Poljak izrazito zadovoljan odobrenim sredstvima.

- Općina posebnu pažnju pridaje starijima i umirovljenicima koji su u društvu često zanemareni. Sredstva Ministarstva pravi su vjetar u leđa aktivnostima koje Udruga provodi, a mi ćemo kao Općina pomoći koliko god možemo kako bi naši stariji sugrađani što bezbrižnije proveli svoje umirovljeničke dane i bili ravnopravni članovi društva te ih štititi od svake nepravde – izjavio je Poljak dodavši kako svako nasilje prema svim dionicima društva, a posebice umirovljenicima i slabijima mora imati nultu stopu tolerancije.