Općina Bednja
PRILAGODBA PRISTUPAČNOSTI

Zahvaljujući projektu „Zaželi biti zaposlena žena” zaposlit će se 17 teže zapošljivih žena s područja općina Bednja i Vinica

Objavljeno 09.07.2021.

Kako bi se smanjile posljedice nezaposlenosti, odnosno umanjio rizik od siromaštva teže zapošljivih žena te žena s nižom razinom obrazovanja, Općina Bednja je Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike prijavila projekt „Zaželi biti zaposlena žena”, a uvodna konferencija projekta održana je u petak u Vatrogasnom domu u Bednji.

Projekt je namijenjen ženama s područja općina Bednja i Vinica, a zadani će se ciljevi ostvariti unaprjeđivanjem i osnaživanjem njihovog radnog potencijala zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, uz istovremeno poticanje socijalne uključenosti i povećanje kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Partneri Općini Bednja su Općina Vinica, Centar za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Regionalni ured Varaždin i Centar za socijalnu skrb Varaždin. Vrijednost projekta je 1.502.160,00 kuna i u stopostotnom će iznosu biti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, odnosno Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

- Kroz ovaj ćemo projekt koji traje 18 mjeseci zaposliti ukupno 17 žena i to 14 s područja općine Bednja i tri s viničkog područja, a one će brinuti o ukupno 102 krajnja korisnika. Osim toga, tri će žene pripadnice ciljne skupine pohađati verificirani program osposobljavanja, a stečene stručne kvalifikacije bit će im upisane u radne knjižnice – rekao je načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Dodao je kako je ovo još samo jedan u nizu projekata koji osim toga što osigurava bespovratna sredstva Europske unije pomaže u smanjenju nezaposlenosti te poboljšanju položaja žena na tržištu rada. Projekt „Zaželi biti zaposlena žena” provodi se do 4. ožujka 2022. godine.