Objavljeno

U Bednji, Vrbnu i Cvetlinu proteklog vikenda obilježen Dan žena

Oko 200 žena iz Bednje i okolice u petak se, na sam Međunarodni dan žena, okupilo u Vatrogasnom domu u Bednji te u opuštenoj atmosferi, uz večeru, glazbu i ples obilježilo taj, poseban dan u godini, koji tradicionalno pripada njima – našim suprugama, majkama, bakama, djevojkama…

Objavljeno

Učiteljica-umjetnica Anita Genc, slikom velikih dimenzija ukrasila unutrašnjost Osnovne škole u Bednji

Sve znamenitosti bednjanskoga kraja - trakošćanski dvorac, bednjanska crkva, nošnja i starinske zavičajne hižice, ali i omiljeni likovi iz školske lektire, pa čak i poznati nogometaši s bednjanskim zavičajnim korijenima (Kramarić, Murić) – sve to tek su neki od motiva kojima je mlada dizajnerica i umjetnica Anita Genc proteklih dana oslikala unutarnji zid Osnovne škole Franje Serta u Bednji.

Objavljeno

FOŠNJIK Održane su fašničke povorke u Bednji i Vrbnu

Galerija neobičnih spodoba svake vrste – vila i vještica, patuljaka i vilenjaka, milicajaca, spidermana i ostalih filmskih junaka, likova iz crtića, klaunova te raznih drugih kosmatih, pernatih, repatih i drugih zakrabuljenih stvorenja u nedjelju je, 3. ožujka, u karnevalskoj povorci bučno prošetala ulicama Bednje i udarila brigu na veselje.

Objavljeno

U rodnom Cvetlinu pokopan vlč. Dragutin Bubnjar

U utorak, 12. veljače, u obiteljsku grobnicu na mjesnom groblju u rodnom Cvetlinu položeni su posmrtni ostaci vlč. Dragutina Bubnjara, župnika župe Uzvišenja Svetog Križa u Kerestincu.